Egykori Magyar Nemzetessel indulhat az új kormánypárti napilap

2015.03.26. 08:52

Századvéges forrásra hivatkozva azt állítja a Hvg.hu, hogy Liszkay Gábor, a kormányellenes hangnemre váltó Magyar Nemzet orbánista főszerkesztőjének vezetésével jelenthetik be hamarosan a Napi Gazdaság, átalakítását. Liszkay egyike volt annak a hat magas beosztású médiavezetőnek, akik Simicska Lajos kirohanása után nem sokkal együttesen álltak fel a vállalkozó/oligarcha tulajdonában levő Magyar Nemzettől, Hír TV-től és a Lánchíd Rádiótól.

Azóta csaknem egy tucat Orbán-közeli újságíró és szerkesztő mondott fel a Simicska-médiánál, akik a hírek szerint kormányközeli Századvég közvélemény-kutató csoport tulajdonában levő Napi Gazdasághoz kerülnek.

A gazdasági napilapot mindenképpen átszervezik, rövidesen új névvel közéleti újságként fog megjelenni – értesülésünk szerint ezt közölte a múlt heti szokásos havi szerkesztőségi ülésen a résztvevőkkel Keresztesi Péter, a Napi Gazdaság ügyvezetője, a Századvég kommunikációs igazgatója.

– szerepel a Hvg.hu cikkében. A nagy jobboldali médiavándorlás hatására állítólag a Napi Gazdaság jelenlegi dolgozói is állás után néznek, hiszen minden bizonnyal a helyükre érkeznek a Fideszhez hűséges Magyar Nemzet-esek. Liszkay tulajdonos-főszerkesztőként lehet jelen a Napi Gazdaságnál,

tőle azt várja Orbán Viktor miniszterelnök, hogy segítsen felépíteni az olyan régóta emlegetett fideszes médiacsoportot.

Azonban nem csak tévében, online és napilapban gondolkodik a Fidesz, mindenképpen szeretnének egy jobboldali értelmiséget megcélzó hetilapot is, ezért semmiképp sem akarnak lemondani a Simicska–Nyerges-páros érdekeltségébe tartozó Heti Válaszról. A Fidesz abban bízik, hogy a kormányközeli Nyerges Zsoltot rátudják venni arra, hogy adja el az újságot kiadó céget, de ez Simicska tulajdonrésze miatt nem biztos, hogy megvalósulhat. Mivel korábban a Figyelőre tett ajánlatukat elutasították, ezért a Heti Válasz elvesztése esetén a Fidesz saját, teljesen új hetilapot indíthat.

A napokban pedig  elindulhat a Habony Árpád vezette via.hu is, amiben még a Fidesznél sem igazán hisznek, ezért egy már bejáratott online híroldal megvásárlásának lehetőségét keresik. Viszont a nemrég csődbe ment Helyi Témát a kormány biztosan nem menti meg a Hvg.hu szerint.

Keresztesi Péter, a Napi Gazdaság ügyvezetője, a Századvég kommunikációs igazgatója a cikk megjelenése után a HVG-nek azt mondta, cáfolja, hogy a lap átszervezése a szerkesztőségi ülésen felmerült volna.