A Kehit is ráeresztették Simicska Lajosra

2015.04.01. 09:38 Módosítva: 2015.04.01. 09:43

A Szerencseszombat című műsor gyártását is el akarják venni a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hung-Istertől, de mivel 2019-ig érvényes szerződése van a köztévével, a cég után most a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is elkedzdett vizsgálódni, tudta meg iparági forrásokból  a Blikk . A lap szerint a tét nagyjából évi 2,8 milliárd forint.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, az MTVA látványosan szakított Simicska Lajos tévéműsorokat gyártó cégévél, a Hung-Isterrel:

  • a Maradj talpon! című vetélkedőt megszüntették,
  • a Dalt és a Magyarország, szeretlek!-et pedig belső gyártásba vitték át.

A Blikk informátora szerint

mindent megtesznek azért, hogy találjanak valami kiskaput arra, hogy megszűnjön a szerződés a Hung-Ister és a Szerencsejáték Zrt. között.

A lap munkatársa megkereste a Kehit, ezt a választ kapta:

A vizsgálat most indult, az adatok, dokumentumok bekérése van folyamatban, ezért arról bővebb tájékoztatás adása nem áll módunkban.

A lapnak a Szerencsejáték Rt. egyik munkatársa, Torma Szabolcs is nyilatkozott. A cégnek 2000 óta van szerződésee a Hung-Isterrel, jelenleg két együttműködésük van. Az egyik a sorsolási műsorok elkészítéséhez szükséges stúdiók berendezésről, technikai eszközök üzemeltetéséről, rendelkezésre állásáról szól.

Értéke évi 505 millió 983 ezer 911 forint, a szerződés 2019. máricus 31-ig van érvényben.

A másik a sorsolási műsorok, az azokhoz kapcsolódó támogatói spotok, illetve a SzerencseHíradó gyártásáról szól.

Értéke bruttó: 2 milliárd 353 millió 447 ezer 605 forint évente, és a megállapodás 2019. december 31-ig köttetett meg.

A Fidesz egykori pénztárnokára mostanában nagyon rájár a rúd. A Blikk cikke mellett a szerdai Népszabadság is arról ír Zárótűz Simicskáékra címmel, hogy a Közgép nem építheti tovább az M4-es autópályát, mert kartellvizsgálat indult ellene.