Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Meghalt a Top Gear producere

2015.04.07. 08:27 Módosítva: 2015.04.07. 08:37

87 éves korában meghalt Derek Smith, a világ legnépszerűbb autós magazinműsorának számító Top Gear alapító producere, írja a Hollywood Reporter. 1967-től dolgozott a BBC-nél, első saját műsora a fegyveres alakulatokkal, utazással, történelemmel és politikával foglalkozó Farming volt.

A kedélyes stílusú autósmagazin ötlete 1977-ben fogalmazódott meg benne, amikor keresztülsétált a BBC Pebble Mill stúdiójának hatalmas parkolójában. 1986-ig személyesen felügyelte producerként minden egyes epizód elkészítését.

topgearbox.com
topgearbox.com

Az ezután következő majdnem 30 évben a Top Gear a világ legismertebb és legnépszerűbb autós franchise-a lett, ami a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült azzal, hogy több mint 200 tévécsatornának eladták a vetítés jogait.

A Top Gear az utóbbi hetekben azonban nemcsak a népszerűsége miatt került be a hírekbe, hanem az átmeneti megszűnése miatt is: Jeremy Clarkson műsorvezetőt ugyanis kirúgták, miután egy newcastle-i hotel ebédlőjében szidalmazta és megütötte az egyik producert. Állítólag azért tette, mert a munkatársa nem intézte el nekik a vacsorát egy fárasztó forgatási nap végére.

Ezután Clarkson mindenkivel összebalhézott,  és letiltotta a BBC a képernyőjéről  a már dobozban lévő, de még be nem mutatott adásokat.  A Top Gear másik két ikonikus karaktere, Richard Hammond és James May szerződése márciusban lejárt, egyelőre azonban szolidárisak Clarksonnal, és nem hosszabbítottak szerződést a BBC-vel.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport