Emma
-2 °C
6 °C

A belga Le Soirt is meghackelték

2015.04.13. 07:47

Hackertámadás érte vasárnap este a francia nyelvű belga napilap, a Le Soir weboldalát, írja az MTI. Didier Hamann lapigazgató azt mondta: még nem tudták megállapítani, kik követték el a támadást.

Az újság informatikai támadás áldozatává vált, erősítette meg a Le Soirt és a Sudpresse lapjait kiadó Rossel csoport pénzügyi igazgatója is. A pénzügyi igazgató szerint ugyanakkor semmilyen adat nem utal arra, hogy a történtek összefüggenének az egész világra sugárzó TV5Monde francia nyelvű tévéadó múlt heti meghackelésével.  Utóbbit az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta magára, s az akciót Fleur Pellerin francia kulturális miniszter valódi terrorcselekménynek nevezte. 

A lap meg fog jelenni hétfőn, mondta a pénzügyi igazgató. A belga hírügynökség jelentése szerint vasárnap este fél nyolckor egyidejű támadás érte a Rossel csoport összes internetes oldalát, s azok három óra elteltével még mindig elérhetetlenek voltak. Didier Hamann lapigazgató szerint a Le Soirt rendszeresen érik hackertámadások, a szokásos védelmi intézkedéseik azonban ezúttal elégtelennek bizonyultak.