Habony Árpád = Simicska 2.0

2015.04.15. 09:24
Upgradelte a régi modellt a Fidesz, a nadrágtartós médiavállalkozó helyére a koronaőrből Gucci táskás miniszterelnöki tanácsadóvá avanzsált Habony Árpád lépett.

A Válasz.hu információi szerint az új jobboldali sajtóbirodalom megszületésének vagyunk szemtanúi éppen: az elavult jobboldali médiaportfólió miatt egy ideje berzenkedő Fidesz-vezérkar áldásával április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, aminek irányításával a kormánypropaganda immáron modern módszerekkel juthat el a néphez.

Az MMG felét Habony Árpád birtokolja, a másik felét pedig az a Győri Tibor, akit az előző ciklusban Orbán Viktor személye körüli államtitkárnak neveztek. A cég székhelye a Napi Gazdaság szerkesztőségéhez hasonlóan az óbudai Perc utcában van, vezérigazgatója pedig a Napi Gazdaság jelenlegi ügyvezetője, Keresztesi Péter lett. A Napi Gazdaság a Válasz.hu szerint Liszkay Gáborhoz kerül, az ő dolga az lesz, hogy egy ellen-Magyar Nemzetet gründoljon, azaz a kormány papíralapú szócsövét építse fel.

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően az MMG alá tartozik majd egy közéleti véleményportál, a Via.hu, egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma helyébe lépő hetilap, és ha minden igaz, egy rádió is. Szó van egy üzleti hírportál életre hívásáról is, ezt a Napi Gazdaság jelenlegi stábja készíti majd.

A Válasz.hu úgy tudja, az MMG első kézzelfogható eredménye a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz majd. A szerkesztőség tagjai között a Nagyítás című egykori hetilap munkatársai is feltűnnek majd, azaz Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc, sőt, a Magyar Nemzettől elbocsátott Torkos Matild is. Bayer Zsolt természetesen ide is írni fog, jóhogy.