Rendőrségre ment az MTVA műsorvezetőjének bántalmazása miatt

2015.04.15. 15:16
Bejelentést tett a balatonfüredi rendőrkapitányságon Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Borsa Miklós televíziós műsorvezető bántalmazása miatt.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója szerdán levélben fordult a balatonfüredi rendőrkapitánysághoz azzal a kéréssel, hogy a hatóság kezdjen vizsgálatot a Borsa Miklóssal történt esettel kapcsolatban.

Az MTVA vezetője megengedhetetlennek és a társadalomra kiemelten veszélyesnek tartja, hogy a közmédia munkatársát vagy bármely állampolgárt a munkája miatt akár szóbeli, akár tettleges támadás érje. 

A Nemzeti Hírtévé kedden számolt be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták Borsa Miklóst, a tévé egyik műsorvezetőjét Balatonfüreden, szombaton. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rátámadtak és ütötték, közben azt ordították neki: "most hazudj!". A műsorvezető - mint mondták - a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul. A támadást a teljes magyar sajtó elítélte, az Index cikkét itt olvashatják.