A botrány sem befolyásolja az Éden Hotel nézettségét

2015.04.30. 12:02

Az Éden Hotel harmadik évadának nézettsége már a reality indulásakor nem volt igazán acélos, és messze elmaradt a TV2 várakozásaitól – ha egymilliárd forint körüli összeget költ valaki egy műsorra, akkor nem 15 százalékos közönségarányt vár tőle, hanem minimum 23-24 százalék körülit, ahogy az RTL azt a Celeb vagyok, ments ki innen! legutóbbi két évadából ki is facsarta, sőt, még ennél is többet. A TV2 közönsége persze idősebb, mint az RTL Klubé, a nézettségben is 18–59-ben számolnak 18-49 helyett, viszont az Éden Hotel tipikusan a fiatalokra kihegyezett formátum, nem a nyugdíjasok nézik másutt sem.

Ezzel szemben az induláskor már látszott, hogy az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt ellen semmi esélye nincsen: 15,3 százalékos közönségaránnyal indult, és a hét végére már csak 13,9 százalékot hozott. A műsort egy ideig hagyták a korábbi időpontban, majd átpakolták a Barátok közt utáni sávba, ahol elméletileg verhető sorozatokkal találkozott, de hiába, egy 14,4 százalékos párválasztó műsor volt csak, ami jobban teljesített, a többi epizód a 12 százalékot sem érte el. Így érkeztünk el a múlt heti botrány előtti hétig, megmutatjuk, azóta mi történt:

 

Azaz az április 24-i, pénteki adást, amiben a Gábor nevű játékos molesztálta Nóri nevű társát, nem sokkal kevesebben nézték, mint bármelyik másik napon, sőt, a botrány vasárnapi kirobbanása utáni első adás közönségaránya még ehhez képest is csökkent: 9,8 százalékról 9 százalékra. Kedden viszont 9 napja nem látott magasságba emelkedett (ekkor távozott Nóri a villából), de még mindig feleannyi, mint a Dr. Csont nézettsége, ami vagy arra utal hogy nem sikerült megtalálni a helyét, vagy arra, hogy erre a műsorra már a botrányokat látva sem kíváncsi senki. Az évadból még 22 rész van hátra, de a nézettség nem fog számottevően változni.

Érdekes, de az első két évad a Viasaton ment, és ugyan más időpontban, és más piaci körülmények között, de az első évad nem egyszer ért el 13-14 százalékos közönségarányt.