Lassan senki sem kíváncsi a köztévé Híradójára

2015.05.14. 09:25

Két hónap alatt 332 ezerről 151 ezerre zuhant az M1 fél nyolcas híradójának átlag nézettsége a felnőtt lakosság körében, -írja a Népszabadság. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója a Media Hungary konferencián arról számolt be, hogy nőtt az köztévé nézettsége a tavaszi átszervezés óta, főleg a 15-59 éves korosztály tekintetében, és szerinte a csatorna színvonala európai szinten is jónak mondható.

A Népszabadság szerint az MTVA ismét bűvészkedik a számokkal, amikor 15-59 közötti korosztályt emleget. Valójában azonban a köztévé egyik legnézettebb műsorának számító Híradó közönsége március óta a felére csökkent. Míg az induláskor még átlagosan 332 ezren nézték a fél nyolcas Híradót, három hét múlva már csak 187 ezren, májusban pedig már csak 151 ezren. Ugyanakkor az elvesztett 180 ezer néző nem ment át a Duna tévéhez. Bár a Duna kétség kívül jól jött ki a váltásból, az átalakítás előtti 3 százalékhoz képest májusban már 7 százalékos közönségarányt produkált, ami meghaladja a korábbi köztévé közönségarányát.

Jól teljesítő műsorok a Kékfény, a Magyarország szeretlek! A Szálka, a Gasztronagyal és a Szerencse Szombat, a Kossuthkifli azonban csúnyán megbukott.