A Telekom eladná az Origót

2015.06.29. 07:36 Módosítva: 2015.06.29. 08:21

A Magyar Telekom megválna média-portfóliójától, a távközlési társaság a napokban postázta pályázati felhívását azoknak a cégeknek, amelyek korábban is érdeklődtek iránta, írja a Világgazdaság

A címzettek száma meghaladja a tízet. A lap szerint az az ajánlattétel során derül ki, hogy pontosan mi kerül kalapács alá: csak az Origo.hu, vagy az internetes portált is működtető társaság, a Magyar Telekom százszázalékos tulajdonában lévő Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt.

Ha az ajánlat a cégre vonatkozna, akkor az új tulajdonos vinné az ingyenes tartalomszolgáltatással foglalkozó Origo.hu, Life.hu, Videa.hu oldalak mellett az ingyenes internetes levelezőrendszer szolgáltatást, a freemailt, valamint a televíziós szolgáltatásokat, hiszen az Origo működteti a fentieken túl a LifeNetwork és az OzoneNetwork csatornákat.

A lap szerint a Telekom minden megoldásra nyitott, bár leginkább azt szeretné, ha az Origo.hu mellett az egész médiabirodalom új tulajdonoshoz kerülne.

A lap több lehetséges vevőt említ.

  • a Central Médiacsoport Zrt., ami 2014-ben megvásárolta a SANOMA Media Budapest Zrt. Az Origo jelenleg abban az irodaházban működik, ahol ennek a cégcsoportnak van a központja. 
  • a Világgazdaság szerint érdeklődőként szóba kerülhet az Index.hu tulajdonosa, a Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) is
  • a kormányközeli Napi Gazdaság
  • a miniszterelnök tanácsadójához, Habony Árpádhoz is köthető Modern Media  Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt
  • Simicska Lajos a Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió tulajdonosa
  • a UPC, ami korábban érdeklődött az Origo után.

  A Telekom tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak Németországban is volt egy „Origója”, amitől megvált, hogy a cég elsősorban a távközlési piacra koncentráljon.