Új vezérigazgatója lett a magyar RTL-nek

2015.07.01. 19:29 Módosítva: 2015.07.01. 19:44

Vidus Gabriellát, a cég eddigi kereskedelmi igazgatóját nevezte ki az RTL Group az RTL Magyarország új vezérigazgatójává.

Ezzel egy időben Kolosi Pétert kinevezték a társaság vezérigazgató-helyettesévé, de Kolosi programigazgató is marad, ezentúl "programigazgató vezérigazgató-helyettes" lesz a titulusa - közölte az RTL Magyarország.

A Dirk Gerkens márciusi leváltásakor ideiglenes vezérigazgatónak kinevezett Rudas András, az RTL Group közép- és kelet-európai régióért felelős alelnöke a társaság Felügyelő Bizottságának elnöke marad.

A korábbi vezérigazgató, Dirk Gerkens leváltásakor arról találgattak, hogy vajon Vidus vagy Kolosi lesz-e majd az utódja.

A közlemény szerint Vidus Gabriella átfogó ismeretekkel rendelkezik az RTL Groupról, ismeri a vezetési kultúrájukat és a nemzetközi televíziós ipart.

Vidus Gabriella feladata 2008 óta az RTL Magyarország és az R-Time által képviselt külső csatornák reklámstratégiájának kialakítása és megvalósítása volt. Pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként kezdte a TV2/MTM-SBS társaságnál 1997-ben, majd 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz, ahol 2002-től értékesítési vezetőként dolgozott. Az R-Time 2004-es megalakítása óta az ő feladatkörébe tartozott az értékesítési csapat vezetése és a főbb partnerekkel, így az AXN és a Discovery Channel társaságokkal való kapcsolattartás is.

Kolosi Péter 1994-ben kezdte pályáját a Magyar Televíziónál, ahol kezdetben riporter, majd vezető szerkesztő, később műsorvezető lett. Az RTL Klub megalakulása - 1997 szeptembere - óta dolgozik a csatornánál, kezdetben a Fókusz főszerkesztőjeként és műsorvezetőjeként. 2001 júliusában lett az RTL Klub programigazgatója. Az RTL Magyarország PR- és kommunikációs tevékenységét is ő felügyeli, valamint 2013 óta az RTL Horvátország Felügyelő Bizottságának tagja.  • Tippek
  • Hírek