Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Titokzatos belga társasághoz kerülhet az Origo

2015.07.28. 09:09

Bár a közelmúltig ismeretlennek számított a médiapiacon, a belga székhelyű Brit Media Befektetési Kft. könnyen befutó lehet az Origóért zajló küzdelemben, írja a Népszabadság. A június elején alapított társaság a Klubrádió befektetőjeként bukkant fel néhány hete, és vállalták, hogy fedezik a rádió működési költségeinek azt a részét, amelyet a cég a reklámértékesítésből és a hallgatói támogatásokból már nem tudna előteremteni.

A Népszabadság úgy tudja, a Magyar Telekom által kiírt értékesítési eljárásában a cég bekerült az utolsó körös ajánlattételi körbe.

Tekintettel arra, hogy egy frissen alapított társaságról van szó, ez azt jelenti, hogy a mögötte álló tulajdonosok, vagy azok, akik a háttérből finanszírozzák, nagyon erős ajánlatot tettek

– írja a lap.

Az információkat egyelőre sem a cég, sem a Telekom nem kommentálta.

Megyeri András Jonatán, a Brit Media ügyvezetője korábban, 2012-ig a TV2 üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozott, még korábban pedig a Viasat kereskedelmi igazgatója volt. Jelenleg a magyar zsidó közösség dél-budai központjának, a Bét Sálom zsinagógának a kántoraként önkénteskedik, és állítólag az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel is jó viszonya van.

Az Origóról évek óta pletykálják a piacon, hogy eredményei miatt a Magyar Telekom Nyrt. inkább megválna tőle. Az eladás azt követően fordult élesbe, hogy tavaly nyár elején meglehetősen furcsa körülmények között kirúgták a portál főszerkesztőjét, Sáling Gergőt, nem sokkal azt követően, hogy a lap leleplező cikksorozatot közölt Lázár János utazásairól

– fogalmaz a Népszabadság.

A jelenlegi értesülések szerint a a Telekom „minden megoldásra” nyitott, de azt szeretnék, ha az Origo és a hozzá tartozó teljes médiabirodalom (tehát a Life. hu, a Videa.hu, a Freemail, a LifeNetwork és az OzoneNetwork is) új tulajdonoshoz kerülne. A Brit Mediának több piaci forrás szerint is jó esélye lehet.