Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Több mint tízezer órányi műsorral indít a BBC Store

2015.07.28. 15:24

Ősszel új, fizetős szolgáltatást indít a BBC, melynek segítségével a britek kedvenc műsoraikat, illetve azok egyes részeit, vásárolhatják majd meg, írja a Wired. A brit közszolgálati műsorszolgáltató több mint 10 ezer órányi adást tesz elérhetővé, és mindezt csak a szolgáltatás első évében. Az elérhető tartalmak között egyaránt lesznek új és régi, mára klasszikussá érett műsorok is.

Mióta a VHS, majd a DVD és a Blu-ray bemutatkozott, a fogyasztók mindig is meg akarták szerezni a kedvenc műsoraik kópiáit, amikért akár fizettek – a BBC Store pedig pontosan ezt kínálja a digitális kor számára

– írta közleményében a BBC Worldwide szóvivője, aki azt is elárulta, hogy ennek ellenére a műsorszolgáltató egyes tartalmai 30 napon át és ingyenesen továbbra is elérhetőek lesznek a BBC iPlayer nevű platformján.

A BBC Store jelenleg tesztüzemel, ám hamarosan hivatalosan is bejelentik, akkor majd többet lehet tudni az árazásról is például. Annyi már biztos, hogy a szolgáltatás egyelőre csak az Egyesült Királyságban lesz elérhető, és hogy kizárólag olyan tartalmakat lehet majd rajta keresztül vásárolni, amelyeket a BBC már leadott.