Lemondott az MTVA vezérigazgatója

2015.08.10. 17:40

Saját kezdeményezésére távozik posztjáról a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Szabó László Zsolt, írja a Napi Gazdaság.

A lap úgy tudja, Szabó a döntést nem indokolta, és augusztus 15-i hatállyal hagyja el az MTVA-t, amit 2013 októberétől írányított.

A hír felröppenése után az MTVA a honlapján is megerősítette az információt, ők azonban közös megegyezésre hivatkoznak:

A mai napon benyújtotta lemondását dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója. (...) A vezérigazgatói feladatokat augusztus 15-ig – az MTVA Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében – a vezérigazgató-helyettes látja el. Az új vezérigazgató megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács Elnökének jogkörébe tartozik.

Az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese idén áprilistól egyébként az a Vaszily Miklós, aki korábban többek között az Index és az Origo vezérigazgatója is volt. Áprilisban a Cinknek azt mondta, nem igaz, hogy Várhegyi Attila ajánlotta volna be az MTVA-nál, hanem épphogy a vezérigazgató, Szabó László Zsolt volt az.

Vaszily egyébként közleményben köszönte meg Szabó munkáját, amelyben arról ír, hogy "az MTVA ötéves történetének egyik legsikeresebb időszaka volt az, amelyet dr. Szabó László Zsolt neve fémjelez".

Közlemény - Az MTVA köszöneteAz MTVA köszönetét fejezi ki dr. Szabó László Zsolt távozó vezérigazgatónak a közmédia...

Posted by MTVA Sajtóosztály on 2015. augusztus 10.

Az egykori vezérigazgató márciusban még – épp amikor egy ország röhögött rajtuk a bakiparádéjuk miatt – a Népszabadság őt interjúvoló újságíróinak a Nemzeti Hírtévé munkáját védte:

Hála Istennek az internetes mémgyáraktól egészen eltérő véleményeket is kapunk. A közönségszolgálatunkhoz a kritikák mellett nagyon sok dicséret is érkezik, ami erősít bennünket abban, hogy jó irányba haladunk. (...) Nem az egész magyar sajtó és nem az egész magyar közvélemény viccelődik. Ráadásul a napi 18 órás műsorfolyamból azok a hibák, amiket önök oly nagy kedvvel nagyítanak fel, csak az adás töredékét jelentik. Persze ezeknek sem kellett volna megtörténniük

– mondta, és ugyanebben az interjúban arról is beszélt, hogy nem érzi úgy, hogy le kellene mondania. Sőt, egyenesen világszínvonalúnak nevezte a munkájukat, és arra kérte a közvéleményt, hogy legyenek türelmesek a készítőkkel.