Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Beköszöntöttek a Magyar Idők

2015.09.01. 09:02

Júliusban mi is megírtuk, hogy a kormányhoz közel álló Napi Gazdaság levédette a Magyar Idők nevet, ezzel egy időben lefoglalták a magyaridok.hu, .eu, és .com internetes címeket is, úgyhogy egészen biztosra lehetett venni, hogy a lap nemsokára új címmel fog majd működni. Így is lett, szeptember elsejétől már nincsen Napi Gazdaság, hanem a közéleti Magyar Idők, amiről azt is mondta a főszerkesztő Csermely Péter az MTI-nek, hogy eddigi lazacszínű helyett fehér papíron jelenik meg az újság, és hétvégi melléklettel egészül ki. 

Az új lap online is megtalálható beharangozója szerint „olyan űr támadt a hazai országos politikai napilapok piacán, amelyet reményeink szerint a Magyar Idők tud majd színvonalasan betölteni”. A szöveg szerint a lap a jelenlegi politikai körülmények között kormánypárti lesz, az újságot „konzervatív, hazafias, de európai szellemben” kívánják szerkeszteni, ugyanis szerintük küzdeni kell azért, hogy „Magyarország magyar ország maradjon; tágabb hazánk, Európa pedig Európa legyen”.

Az első számban a hírek mellett többek között egy Rogán Antal-interjú jelent meg, mellette egy Bencsik András-véleménycikk, illetve Szikszai Péter írása arról a félelemről, hogy egyszer James Bond homoszexuális lesz.