Nem kér bocsánatot a menekülteket rugdosó operatőr

2015.09.10. 08:34

Nagyon jó szakembernek és visszafogott embernek ismerték meg munkatársai László Petrát, aki azzal vitte hírünket a világban, hogy Röszkénél térden rúgott egy menekülő gyereket, egy gyerekével a karján menekülő férfit pedig nemes egyszerűséggel elgáncsolt.

„Teljesen értetlenül állok az eset előtt. László Petrát megfontolt, jó szakembernek tartom. Nem tudom, mi történhetett vele, sokadszorra volt Röszkén, hetek óta forgat menekültek között. Sajnos nem látok bele a kollégák lelkivilágába. Pontosan tudnia kellett volna, hogy ilyet nem szabad tenni” – mondta a Borsnak a Röszkénél menekülteket rugdosó László Petra volt főnöke, Kisberk Szabolcs. Az N1 TV operatőrét az eset után azonnal kirúgták. A Borsnak azt nyilatkozta, elítéli, amit az operatőrnő tett.

László Petra húsz éve operatőr, dolgozott az Echo Tv-nek és az MTV-nek is. Bár tettén az egész világ felháborodott, az operatőr egyelőre nem hajlandó bocsánatot kérni, inkább kikapcsolta a telefonját, és senkinek nem nyilatkozik. Holott ismerőseinek még kedd este elismerte, hogy belerúgott a menekültekbe. Tettére nem tudott magyarázatot adni.

A gáncsolásról készült felvétel közben körbejárta a világsajtót, egy grafikán összekötötték a vízbe fulladt hároméves kisfiú képével is.

Mint az tegnap megírtuk, László Petra esetében kétségkívül fennáll az előítéletes motiváció. A Helsinki Bizottság szerint

mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.