Most 201 millióra perelik Schobert Norbiékat

2015.09.15. 16:25

Még mi is megírtuk, hogy több DJ és zenész is 400 millió forintnyi jogdíjat követel Schobert Norberttől és Rubint Rékától, amiért elfelejtettek jogdíjat fizetni DVD-iken hallható zenékért, többek között Sterbinszky és Hamvai PG is hoppon maradt, amiért a házaspár nem fizette nekik a jogdíjakat az eladott videók után. Ebből büntetőügy lett, a VPOP akkor lefoglalt 12 ezer DVD-t. A nyomozati szakasz lezárult, jelenleg az ügyészségi szakaszban van.

Megtudtuk, hogy kedden, miután több peren kívüli megegyezést is megkíséreltek az ügyben, több jogosult - köztük kiadók és zenészek - polgári pert indított 201 millió forint értékben. Információink

Ez a 201 millió körülbelül 70 dalt fed le a jogosulatlanul felhasznált 390-ből így a további dalok miatt további több száz milliós kártérités perekre lehet számitani.

Úgy tudjuk, hogy többek között az Mton, CLS, Universal Hungary, és Sony oldaláról is van jelenleg egy 97 milliós követelés Norbiék felé, a 201 millión felül.

Schobert Norbi 2013-ban tagadta a vádakat, állítása szerint ő ezeket a lemezeket megvásárolta, a felesége Rubint Réka pedig egyenesen saját zenéket íratott a DVD-k alá, amiért a lemezlovasoknak minden egyes esetben külön fizetett.