Átaludta a Trónok harca Emmy-díjait? Megmutatjuk 13 animgifben!

2015.09.21. 13:40

Vasárnap este osztották ki a televíziózás Oscarjának számító Emmy-díjakat. Ám magyar idő szerint a gála hétfő hajnalra esett, így a legkitartóbb rajongókon kívül valószínűleg nem sokan látták, ahogy a Trónok harca négy díjat is begyűjtött, Uzo Adubának pedig az a bravúr is sikerült, hogy tavaly vígjáték kategóriában nyert az Orange is the New Blackkel, idén pedig már drámaként.

A gála házigazdája Andy Samberg volt, aki rögtön a díjátadó elején egy musicalbetéttel kezdett, azt játszva, hogy az elmúlt évet egy atombunker mélyén töltötte, mert csak így jutott ideje az összes Emmy-jelölt tévésorozatra. Íme a dala:

Andy Samberg dala a 67. Emmy-gálán

Samberg egyik legjobb vicce egyértelműen az volt, amikor Adrien Brodynak gratulált a híres szabadulóművész, Houdini megformálásáért, de a színésznek csak az üres széke volt ott:

Sok hollywoodi kollégájához hasonlóan Andy Samberg is a Saturday Night Live humoristájaként robbant be a showbizniszbe 2005-ben, így egy belterjes poént is megengedett magának házigazdaként: egy  "A világ legjobb főnöke"-feliratú bögrével lepte meg  a  Saturday Night Live producerét,  Lorne Michaelst, azaz a saját egykori főnökét.

Szintén Samberg poénja volt, hogy a Mad Men előtt tisztelgő, enyhén spoileres, közösen bedrogozós jelenetében mindenkinek Emmy-díjat osztogatott:

De a gyilkos humorú Ricky Gervais is úgy csinált a gálán, mintha megynerte volna az Emmyt:

A tévés beszélgetős showműsorok királya, Jimmy Kimmel azzal viccelődött, hogy régen bezzeg mennyire titkolták a nyertesek nevét, most meg csak úgy a kezébe nyomták a borítékot, mintha teljesen mindegy lenne, hogy Jeffrey Tambor nyer-e vagy Joey Tribbiani az Életünk napjaival. 

Fotó: Fox Tv /

Ezért ollóval tüntetően körbe vágta a nyertes nevét, és megette:

Jon Hamm annyira megkönnyebbül, hogy az ő nevét mondta ki Tina Fey, hogy hason fekve kúszott fel a színpadra, miután megnyerte a legjobb színész díját a Mad Mennel:

Peter Dinklage is kapott egy díjat a cinikus törpe, Tyrion Lannister megformálásáért, ezen viszont úgy meglepődött, hogy a rágóját is elfelejtette kiköpni a köszöntőbeszéde előtt. 2011-ben is nyert már, akkor viccesen azt fájlalta, hogy a díj nagyon nehéz.

Így duzzogott rágózva Amy Poehler, amikor nem ő, hanem Julia Louis-Dreyfus lett a legjobb színésznő vígjáték kategóriában.  
 

A tévézéstől visszavonult Jon Stewart viszont így ugrált örömében, amikor kihirdették, hogy a  Daily Show lett a  legjobb beszélgetős műsor:

Egy váratlannak beállított vörös szőnyeges kapcsolás lebuktatta az Orphan Black sztárját, Tatiana Maslanyt, amint konzervbabot töm magába, mivel állítása szerint semmit sem evett az Emmy-gála napján:

És az is emlékezetes pillanat volt, amikor Tracy Morgan, A stúdió sztárja ezen a díjátadón lépett először nagy nyilvánosság elé a tavalyi balesete óta.

Utolsó animgifünkön a Trónok harca-regények írója, George R. R. Martin látható, aki pont a 67. Emmy-gála napján ünnepelte a 67. születésnapját: