Simon és Dederick: Abszurd, hogy eladtuk Simicskáéknak a tévét

2015.10.16. 17:34 Módosítva: 2015.10.16. 18:33

Abszurdnak nevezték a TV2 eladói, Simon Zsolt és Yvonne Dederick, hogy Fonyó Károly cége, a Megapolis lenne a televízió új tulajdonosa.

Az ezzel kapcsolatos híreszteléseknek szerint nincs semmi valóságalapja és jogilag is nonszensz. Komoly vállalat vagyunk, komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta, nem értjük, hogy miért vesz bárki is komolyan egy efféle fantazmagóriát.

- közölték közösen adott "interjújukban", ami a Tények.hu-n jelent meg. 

Érdekes, hogy amikor arra kérdeztek rá, hogy a Megapolisnak volt-e elővásárlási joga, a tulajdonosok nem igennel vagy nemmel válaszoltak, hanem közölték: "azért arra emlékeznénk, ha ilyesmit aláírtunk volna".

Közölték, hogy a korábbi tulajdonosok, a németek (P7S1) is jóváhagyták a megállapodást, hiszen "nélkülük nem is köttethetett volna semmilyen üzlet".

Állítják, Fonyó Károly nem lépett velük kapcsolatba.

Sokatmondó, hogy egyikünkhöz sem érkezett semmilyen megkeresés sem tőle, sem cége képviselőjétől

- közölték.

Az új tulajdonossal, Andy Vajnával rendszeresen egyeztetnek. A Vajna által kinevezett új vezetőt, Dirk Gerkenst jó szakembernek tartják, szerintük jól jár vele a csatorna. "Bár biztos most neki se könnyű" - tették hozzá.

Szerintük a tegnapi, a Vajna cégével aláírt megállapodás minden lépésében jogszerű, ezért szerintük kizárt, hogy "a mostani műbalhé hatással legyen a csatorna működésére", a képernyő nem sötétül el, és a napi működést sem fogja uavarni. 

Az ügy érdekessége, hogy Fonyó Károly az Indexnek azt mondta, megvették a céget, sőt, fizettek is ért. Erről részletesen itt olvashat!  • Hírek
  • Csok