A Sztárban sztár továbbra is hengerel

2015.10.19. 16:22

Ha így folytatja a TV2 showműsora, semmi nem menti meg egy következő évadtól, pedig lehet, pihentetni kellene a formátumot, de mit értünk mi ehhez. A héten a múlt heti 18–49-es eredményre rápakolva 31,7 százalékos közönségarányt ért el a beöltözős-éneklős műsor, össznézettségben pedig 1,63 millió nézőt érdekelt (ez 33 százalékos közönségarány). A köztévé most nem került be az első ötvenbe a kereskedelmi célcsoportban, a Sztárban sztár viszont húzta magával az Összezárva Friderikusszal legutóbbi adását, ami 15,6 százalékos share-t ért el – már látom is magam előtt Hajdú Pétert, ahogy a harmadik évadra szóló szerződést fogalmazza magában.

A Sztárban sztár mögött épphogy lemaradva második a Hungary’s Got Talent, 18–49-ben 0,6 százalék csak a különbség a közönségarányban, nézőszámban kb. 50 000, ami nem olyan jelentős. Az RTL továbbra is uralja az összesített listákat, az első 40 műsorból csak 9 nem az övék (nyolc TV2-es produkció és egy film az AXN-nm a Jedi visszatér). Az Ezek megőrültek helyére érkező 50 milliós játszma legjobb eredménye egy 14,3 százalékos műsor volt, ennél a celebszívatós műsor többet tudott, felment 18 százalékig is. Ahogy a Sztárban sztár a Friderikuszt, a Hungary’s Got Talent a Gyertek át szombat este! című vicces vetélkedőt húzta magával, Balázs műsora 19,9 százalékot ért el, ilyen magasan a Vigyél el! után nem tudott lenni.

Ami a csatornacsoportokat illeti, az RTL egész napos közönségaránya nagyjából annyi, mint múlt héten (28,2% vs. 28.9%), kicsit emelkedett a TV2 (14,4-re), a Viasat maradt 4,1-en, viszont az AMC 3,7-ről felugrott 4,6-ra. A sok emelkedéshez persze kell csökkenés is: ahogy nincsenek sportesemények, a köztévé sem vitézkedik: a múlt heti, 12 százalékról 9,8-ra estek vissza. Ugyanezek a trendek tapasztalhatók a főműsoridős közönségaránynál is.

A köztévére visszatérő Játék határok nélkül 18–49-ben 5,5 százalékos közönségaránnyal ment szombat este, azaz a Hungary’s Got Talent ellen esélye sem volt, de a teljes lakosságban sem aratott nagy sikert (8,4%), igaz ezzel a Hegyi doktor és a Maradj talpon! mögött a köztévé harmadik legnézettebb műsora, egy kis tapsot csak megérdemel.