Andy Vajna óriási pofont kapott Simicskáéktól

tv2-7291
2015.10.20. 08:32 Módosítva: 2015.10.20. 14:25

Hivatalosan is bejelentkezett a TV2-ért Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly: hétfő délben a cégbíróság iktatta a milliárdos üzletember beadványát – írja a Népszabadság. A hétfőn iktatott dokumentumokból a lap szerint kiderült:

nem Vajna, hanem Fonyó lépett először, amikor október 13-án jelezte vételi szándékát, de ezt nem hozta nyilvánosságra.

Inkább megvárta, hogy Vajna és a TV2 két vezetője és formális tulajdonosa, Yvonne Dederick és Simon Zsolt október 15-én bejelentse az adásvételi szerződés aláírását. Fonyó ezt követően állt elő közleményével, amiben azt állította, hogy  már két nappal korábban megszerezte a tévé vagyonkezelő cégét, a TV2 Media Group Holdings Kft-t. Valójában múlt kedden csak két kicsi, formálisan a tévéhez már nem kapcsolódó vállalkozást, a CCA Víziót és a D6D Kft.-t szerezte meg. A két céget a Népszabadság szerint 2013 végén alapították, tavaly nulla árbevétel mellett 20 forintos veszteséget termeltek, viszont 2014 októberéig ezen a két cégen állt a teljes TV2-birodalom.

Simicskáék most abban bíznak, hogy ezen csúszhat meg Vajna vásárlási kísérlete, mivel a TV2 korábbi tulajdonosa, a Pro-7Sat.1 tavaly nem közvetlenül Yvonne Dedericknek és Simon Zsoltnak adta el a tévétársaságot, hanem egy öt cégből álló láncnak, aminek a végére a Dederick vezette CCA és a Simon tulajdonában lévő D6D került.

Fonyó hétfői cégnyilvántartási beadványából kiderül: ezen a két cégen keresztül formál jogot a TV2 Media Groupra.

Azt viszont nem tudni, Fonyóék kikérték-e az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét.

Andy Vajnáék viszont megtették ezt, úgyhogy pénzügyi jogász legyen a talpán, aki itt igazságot tud tenni.

Frissítés: A GVH szerint Fonyóék nem kértek engedélyt tőlük a TV2 megvételére. Nem mintha nem kaphatnák meg, csak a versenytörvény rendelkezései szerint a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélyét kell kérni, ha a kérelmező és a kérelmezett vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele együttesen meghaladja a 15 milliárd forintot, és a vállalkozáscsoportok külön-külön az előző évben elérték az 500 millió forintos árbevételt, írta az MTI.  • Hírek
  • Árfolyam