Ivó, Milán
EUR 384,86 Ft
USD 363,38 Ft
5 °C
26 °C

A Sony megveszi a Viasat Hungária Zrt.-t

2015.10.26. 15:41 Módosítva: 2015.10.26. 18:00

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Sony Pictures Television Networks felvásárolja a Viasat Hungária Zrt. részvényeinek 100%-át a Modern Times Grouptól - derül ki a Sony legfrissebb közleményéből.

Eddig az MTG portfóliójába tartozott a magyarországi VIASAT3 és VIASAT6 csatorna, valamint a Viasat Play digitális szolgáltatás. A két Viasat-csatorna viszont most már a Sony Pictures Television Networks portfólióját erősíti, amelybe jelenleg az AXN, az AXN White, az AXN Black, az AXN NOW és az AXN Player tartozik bele.

A Sony célja, hogy mindkét Viasat-csatorna tovább erősítse pozícióját a fiatal, magas státuszú városi nézők körében.

  • a VIASAT3 továbbra is könnyed, szórakoztató csatornaként működik majd, megőrizve a saját tartalmakat
  • a VIASAT6 pedig a fiatal férfi közönség körében kíván tovább növekedni

A tranzakció tényleges lezárását követően az Sony Pictures Television Networks portfóliója 6,3 %-os közönségarányra emelkedik a kereskedelmileg fontos 18-49 éves célcsoportban Magyarországon, ezzel a hazai piac második legnagyobb kábel és harmadik legnagyobb kereskedelmi portfóliója lesz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás