Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szétrebbentek a Cink.hu szerzői

2015.11.02. 13:16

Szeptemberben jelentette be Szily László, hogy megszűnik a Cink.hu, a Gawker-médiabirodalom magyar szárnya és egy ideig tesztoldala. Inkei Bence ma jelentette be az Epilógus című posztban, hogy mi lett a szerzők sora:

  • Szily László a 444-hez ment, az ő érkezését már be is jelentették egy posztban, amiben a legendás tilosban parkoló Bentley-ből száll ki.
  • Inkei Bence ma kezdett a Vs.hu-nál.
  • Boros András a Reblog szerkesztőjeként fog dolgozni.
  • Gazda Albert főszerkesztő pedig „egyelőre könyvet ír és kivár”.

Nick Denton, a Gawker és így a Cink tulajdonosa egy ötperces telefonbeszélgetés keretében közölte szeptemberben, hogy nem tudják tovább fenntartani a Cinket. Az okok között azok szerepeltek, hogy az oldal elsősorban egy „hirdetések és bevételek nélküli játszótér volt, amit kísérleti céllal alapítottak”, ennél azonban valószínűleg sokkal fontosabb, hogy hirtelen nagyot zuhant az olvasottsága.