Felszámolnák a Figyelő és az IPM kiadóját

2015.11.09. 14:22

A két tulajdonos évek óta tartó elszámolási vitája miatt a bíróság elrendelte a Figyelőt és az IPM-et kiadó MediaCity Magyarország felszámolását, írja a Napi.hu. Ezzel egy régi, 2013. április 29-én benyújtott felszámolási kérelem emelkedett jogerőre. A kijelölt felszámoló a budapesti Economix Zrt.

A Napi.hu információi szerint egy 2,5 millió forintos tartozás miatt indult el a felszámolási eljárás, de a többségi tulajdonos ezt rendezni akarja, így egyezség megkötésével még kikerülhet a felszámolás alól a lapkiadó (bár ilyenre nagyon ritkán kerül sor a magyar cégvilágban). 

  A vita két érintettje:

  • a kisebbségi tulajdonos, a ConsulAudit Zrt. és képviselője, a MediaCity korábbi ügyvezetője, Lukács Marianna,
  • a többségi tulajdonos, a hologramok tervezésével és kereskedelmével foglalkozó Hologram V.M. Kft. és a céget is tulajdonló Varga Miklós.

A kisebbségi és a többségi tulajdonos közti vita 2013 elején robbant ki, és nem sikerült egyértelműen tisztázni az ügyvezetés kérdését és a Figyelő márkanév használati és tulajdonjogát sem.

A MediaCity a Figyelő mellett a Hello, a Családi lap, a Chip, az IPM, a Digitális fotó, a Motorrevü és a Műszaki Magazint jelenteti meg. A cég jelenleg 49 dolgozót foglalkoztat, két évvel korábban 61 fő volt a létszám. Tavalyelőtt még 60 milliós veszteséggel zárták az évet, tavaly viszont a 884 milliós árbevétel mellett 11 milliós adózott eredményt értek el.