Közel 40 millióra büntették az MVM-et

2015.12.16. 09:35

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 38,8 millió forintra büntette az MVM Net Zrt-t a 450 MHz-es sáv frekvenciahasználati jogosultságával kapcsolatban talált hiányosságok miatt. A 450 Mhz-es sávot elsősorban digitális közszolgáltatások fejlesztésére használják, az erre vonatkozó szerződés második ütemében talált hiányosságok miatt bünteti az NMHH az MVM-et.

Az NMHH három helyen talált hiányosságokat,mivel nem építették ki maradéktalanul az összes magyarországi két számjegyű közlekedési főút menti kültéri lefedettséget, mindössze öt városban és hét megyeszékhelyen sikerült ez. 19-ből mindössze hét megyeszékhelyen sikerült gondoskodni az adatátvitel-kapacitásról a nagyvárosi közlekedés tájékoztató rendszereinek támogatása érdekében, illetve a 15 hónapos időintervallumon belül vállalt bázisállomásoknak csak a 14,7 százalékát sikerült üzembe helyeznie.

Nem ez az első alkalom, hogy az NMHH millió bírságot szab ki az MVM-re, szeptemberben 12, illetve 36 millió forint összegben kaptak büntetést ugyanezért a megbízásért.