Simicska egy lépéssel közelebb került a TV2-höz

2015.12.17. 11:23

Érdekes változások történtek a TV2 Media Group Holdings Kft. cégadataiban. A cégvezetők esetében Simon Zsolt és Yvonne Dederick neve mellett a „törlés alatt”megjegyzés szerepel – írja a  Marketing&Media Online.  Ezzel párhuzamosan viszont Simicska Lajos bizalmasának, Fonyó Károly neve a„bejegyzés alatt” megjegyzéssel szerepel. A társaság tulajdonosainál Simon és Dederick kapcsán szintén a „törlés alatt” kiegészítés szerepel. A Fonyó érdekeltségébe tartozó Megapolis Media Zrt. pedig bejegyzés alatt áll.

Fonyó cége két évvel ezelőtt, 2013- ban kötött opciós szerződést a Simon-Dederick párossal még a TV2 Media Group Holdings Kft. jogelődjeire vonatkozóan, és most, amikor Simonék október 15-én bejelentették, hogy Andy Vajna egyik cégének értékesítik a TV2 Média Csoport Kft.-t, felbukkant Fonyó, mondván, hogy ő időközben érvényesítette a vételi opcióját. Ennek átvezetését kérte is bíróságtól.

Ha tényleg bejegyzik Fonyót, akkor az azt jelenti, hogy ő megtámadhatja Simonék októberben kötött szerződését.

A GVH októberben engedélyezte a Magyar Broadcasting Co. Kft. irányításszerzését a TV2 felett. A közlemény szerint Vajnáék kérelme 2015. október 16-án érkezett be a hivatalhoz, ebben azt kérték, hogy a 2015. október 15-én kelt szerződés alapján a GVH engedélyezze irányításszerzését a TV2 és a CEE felett. 

A tv2 megvétele körüli bonyodalomRól részletesen ebben a cikkünkben olvashat. 

A tv2 közben reagált az MMOnlinre cikkére, és ezt írják: " A sajtóban ma megjelent információk egy két hónappal ezelőtti, mindenki által hozzáférhető bejegyzésre utalnak, tehát nincs ügy. Az ilyen jellegű cégeljárásban ez egy formalitás, valamennyi kérelmet a Cégbíróságnak regisztrálnia kell, jelentőséggel nem bír. A céget továbbra is Yvonne Dederick és Simon Zsolt képviseli és tulajdonolja, valamint hivatalos közleményeiben tájékoztatja a nyilvánosságot és a sajtó munkatársait a tranzakcióhoz kapcsolódó publikus információkról."