Ismétlésekbe fullad a vasárnap

2015.12.27. 09:36

Tegyük fel, hogy 24-én a kedves olvasók a napjukat nem a tévé előtt töltötték, hanem mittudomén, utolsó percben beszerzett ajándékokat csomagoltak gyöngyöző homlokkal, esetleg a csúcsdíszt keresték és tették fel a helyére pont abban a pillanatban, hogy a Szentlélek megszállta volna a lakást. Ha így történt, akkor a kedves olvasó kihagyta a karácsonyi kötelező körök közül a Sztárom a párom két vetítését, és a Shreket is, hiszen ragasztószalaggal a szájában kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a permanensen bociszemű Hugh Grant kalandjait bámulja a tévében.

Sebaj!

A kertévék nagyon szeretik önt, kedves olvasó, és 27-én lényegében megismétlik a karácsonyi műsorukat, hogy az, aki első körben lemaradt róla, ne érezze úgy, hogy az idei karácsonya bármivel is kevesebb lett volna a szomszédénál, aki az interneten rendelte meg az ajándékokat már áprilisban, és 24-én kaján vigyorral cigizett a gangon, és figyelte, ahogy a kedves olvasó hazacipeli az utolsó körös ajándékokat. Ennek megfelelően a mai tévés napot kezdjük a délelőttel, amikor is lesz 

  • Reszkessetek betörők! 3 (RTL, 11:05)
  • Shrek (TV2, 11:50)    
  • Merida, a bátor (RTL, 12:50)
  • Holiday (TV2, 13:35)

De tegyük fel, hogy 2015 túl nagy dózis volt, és szeretnénk inkább elmenekülni a karácsonyi filmek ismétlésétől egy szebb, boldogabb világba. Ilyenkor nem kell messze menni, csak az M3-ra kapcsolni a távirányítón. Kaphatunk lakberendezési tanácsokat 2008-ból, egy tordasi és egy vecsési lakóház bemutatásával (Szép otthonok, remek házak 12:30), röhöghetünk Jerry Morgan hasbeszélőn az 1954-es Kopogd le a fán! című vígjátékban (12:55), majd megnézhetünk egy 1989-es koncertfilmet az akkori december 29-én megrendezett segélykoncertről, amin az EDDA a Hobo és a Bikini is Romániáért énekelt.

A Viasat egészen 16:45-ig vár a nagyágyú, a Sztárom a párom bedobásával, amit december 24-én kétszer már megmutattak, de sebaj, tényleg jó film, különösen az idióta lakótárs szerepében a legnagyobb ökörségeket minden bizonnyal improvizáló Rhys Ifans nyújt emlékezeteset benne. Tegyük fel, hogy ezt a filmet valahogy sikerült megnézni december 24-én, nos, akkor simán éát kell kapcsolni a Duna TV-re, és megnézni az első Bond-filmet, a Dr. No-t, Sean Conneryvel a főszerepben, 15:10-től. 

Este ahány ház, annyiféle szórakoztatás: az RTL Adam Sandlerben bízik, és az 1999-es Apafejt vetíti 20:25-től, ezt senkinek, semmilyen körülmények között nem javalljuk. A TV2 Hans Zimmer zenéjét és Russell Crowe szandálját állítja a középpontba, náluk Gladiátor lesz 21:00-től. A Viasat3 sem bízik a rövid távú szórakoztatásban, náluk 21:00-től a Halálsoron megy majd Tom Hanks főszereplésével, de nálunk ők is lemaradnak a Duna kínálata mögött, ott ugyanis este kilenctől a Túl a csúcson lesz, Menahem Golan 1987-es akciófilmje a szkanderbajnok kamionsofőr Sylvester Stallone-val, ami egy egész sportágat emelt fel soha nem látott magasságokba itthon.

Én ezek közül a műsorok közül egyiket sem ajánlanám jó szívvel.

A kora délutáni műsorsávból a Viasat6 155 perces, Star Wars: A felfedett örökség című dokumentumfilmjét fogom nézni 13:55-től, este 20:45-től pedig az Amnézia című thrillert a Coolon, aminek az előzetesét SENKI ne nézze meg, mert lelövi konkrétan az egész sztorit, tudom, olvastam a könyvet is. A filmben Nicole Kidman, Colin Firth és Mark Strong is szerepel. Mielőtt a film elkezdődik, tuti belenézek a Sport2-n a 19:00-kor kezdődő New York Jets - New England Patriots NFL-meccsbe, ami 20:45-re simán el is fog dőlni, így nem vesztek majd sokat, ha kihagyom a második félidőt. 

De mondok még jobbat: ne tévézzenek. Rakják össze a legót a kölyökkel, vigyék le a kutyát egy extrahosszú sétára, társasjátékozzanak a családdal, vagy csak olvassanak. Egy tévémentes napot simán tarthatnak, nem?