Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Megkezdődött a tisztogatás a TV2-nél: kirúgták Shadia Nugud programigazgatót

2016.01.11. 15:01

A TV2 sajtóközleménye szerint

Shadia Nugud 2016. január 11-ével távozik a TV2 Csoport tartalom és kreatív igazgatói pozíciójából. A szakember 2015. március 2-ától töltött be igazgatói pozíciót a médiavállalatnál. A távozását követően a Tartalom és kreatív igazgatósághoz tartozó területek ideiglenesen közvetlenül a vezérigazgató irányítása alá kerülnek. A területet érintően az új struktúra hamarosan bejelentésre kerül.

Azaz addig, míg valakit nem találnak Nugud helyére, maga Dirk Gerkens (vagy, ha a cégbejgyzési iratoknak hinni lehet, Andy Vajna) irányítja a csatorna programmingját és kreatív osztályának működését.

Nem a programigazgató lesz az egyetlen, akinek távoznia kell, Gerkens a saját embereit akarja majd kulcsfontosságú pozícióba ültetni. Információink szerint a programigazgatói posztra Wisinger János, az IKO műsorgyártó cég ügyvezetője, producer, kreatív szakember az egyik nagy esélyes. A IKO mint műsorgyártó máris kiemelt szerepet kapott a TV2 új rezsimének köszönhetően, de ezen csak az csodálkozik, aki nem emlékszik arra, mennyire szoros és jó viszonyt ápolt Dirk Gerkens még az RTL Klub vezéreként Rákosi Tamással, az IKO tulajdonosával.  

Nugud alatt a TV2 nézettsége tovább csökkent ugyan, de az egész napot nézve nagyjából annyival, amennyivel az RTL-é is, ráadásul az év végi összesítésben az év öt legnézettebb műsora közül hármat a TV2 adott, így kudarcnak semmiféleképpen nem lehet nevezni regnálását. Az Index korábban interjúzott vele, ezt itt olvashatják.