16:00, December 01. ÉLŐ
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Fenékfogdosó kéjencként ábrázolta Ajlant a Charlie Hebdo

2016.01.13. 23:19

Alig egy év telt el a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett terrorista merénylet óta, a francia lap mégsem csillapszik, ezúttal a tavaly tengerbe fulladt, hároméves szír kisfiúval tréfálkozik, írja az Independent.

A legújabb számban a szilveszter éjszaka, Kölnben elkövetett tömeges molesztálásokat is feldolgozták: Ajlant már felnőttként ábrázolva, kéjes vigyorral, egy nőt üldözve ábrázolták, majd feltették a kérdést, hogy vajon mi lett volna a kis Ajlanból, ha felnő. A választ a rajz alatt helyezték el:

Egy fenéktaperoló Németországban.

Ajlan egyébként még szeptemberben 11 másik menekülttel együtt halt meg, miután elsüllyedt egy migránsokkal teli hajó a görögországi Kos szigeténél. Az áldozatok között ott volt a kisfiú ötéves bátyja, valamint édesanyja is. Apja, Abdullah Kurdi, a családja elvesztése után azt mondta, hogy nem folytatja az utat, inkább visszatér Szíriába, hogy hazájukban temethesse el a szeretteit. Ajlan fényképét akkor több neves lap (például a Guardian, a Times, a Washington Post, a Le Monde és az Independent) is lehozta, a képek pedig nagy vihart kavartak.

Az új szám címlapján egyébként a napokban elhunyt David Bowie szerepel, akit a medvecukor feltalálójaként tüntettek fel, és aki a halála előtt két nappal adta ki legutolsó, Blackstar című albumát, amiről (még az énekes halála előtt) a Stenken részletesebben is beszámoltunk.

A merénylet első évfordulójára az újság hasonlóan vitatható humorú, egymillió példányban kiadott különszámmal készült, aminek apropóján azt írtuk: a kereszténységből, az iszlámból és a zsidó vallásból egyaránt állandó tréfát űző Charlie Hebdo nem csupán az európai szólásszabadság jelképe lett, hanem egyúttal a mások vallási hovatartozásának semmibevételéé is.  • Hírek
  • Hírek