Orosz oligarcha vásárolta be magát a Gawkerbe

2016.01.21. 09:12

Tulajdonjogot szerzett az amerikai Gawker médiacsoportban Viktor Vekszelberg orosz oligarcha, írja a Fortune. Vekszelberg a Columbus Nova Technology Partners nevű cégen keresztül vásárolta be magát a Gawkerbe, de az egy ideig a Cink.hu-t is üzemeltető médiavállalatban így sem lesz többségi tulajdonos.

Az üzletet részben a hatalmas balhét kavart Hulk Hogan-per indokolja, aminek köszönhetően a világ legnagyobb független médiavállalata súlyos pénzeket fizethet, akár 100 millió dolláros tétel is előfordulhat. Ezért is volt szükség Vekszelberg pénzére, aki biztosan nem szerez többségi tulajdont a cégben.

A Renova-csoporthoz tartozó Columbus Nováé egyébként a Rhapsody online zenestreaming-szolgáltatás és az egykori Sony Online Entertainment is, ami az Everquest nevű MMORPG-t gyártja. A Renova ipari konglomerátum jelen van többek között a bányászatban, vegyiparban, építőiparban és pénzügyi szektorban is. A Fortune kérdésére, miszerint mennyire tartja Nick Denton alapító aggályosnak egy orosz oligarcha befektetését, Denton annyit válaszolt, hogy

a Brooklyn Nets NBA-csapat szurkolóit sem nagyon izgatja, hogy Mihail Prohorov a klubtulajdonos.