A magyar rock megint szép lesz

2016.01.25. 11:58

"A Rádió Rock célja, hogy a magyar rockzene visszakapja azt az elismerést és rangot, amit az elmúlt tíz-tizenöt évben elvesztett, rajta kívül álló okokból" – mondta a Skorpióban, Dinamitban és P. Mobilban is zenélő Németh Gábor a Kreatívnak az induló rockadó kapcsán.

A rádióról annyit már tudni, hogy 81 százalékban fog "hallgatható" magyar rockzenét sugározni, a zene és a szöveg aránya pedig 80, illetve 20 százalék lesz. A műsorstruktúrában 33 műsor szerepel, amelyek elkészítésén várhatóan egy nyolc-tíz fős belsős stáb fog dolgozni.

A Magyar Rockzenészek Egyesületének elnöke és elnökhelyettese, azaz Németh Gábor és a Prognózisból ismert Vörös István, minimum 2,5 millió hallgatót vizionál. Országosan ismert műsorvezetőket foglalkoztatnak majd, és a programigazgató is tapasztalt rádiós lesz.

Koncepciójuk, hogy a közösségi és a kereskedelmi rádiózást ötvözzék, ettől remélik

a magyar rockzenei kultúra megőrzését, hagyományainak ápolását.

A célcsoport a 30 és 60 év közötti korosztály, de ahogy Vörös fogalmaz, ez felfelé és lefelé is rugalmasan tágítható. Nappal könnyedebb zenék szólnak majd, éjszakánként pedig a metálé lesz a főszerep.  • Hírek
  • Személyi kölcsön