Ökrös Gergely lett a TV2 új programigazgatója

2016.02.02. 18:13

A TV2 mai nappal kinevezte az egyik legfontosabb terület új főnökét. A távozó Shadia Nugud helyére Ökrös Gergely, a csatorna kreatív igazgatója került, úgy, hogy megtartotta előző pozícióját is, így egy személyben felel majd a TV2 programstruktúrájáért és a cégcsoport saját gyártású műsoraiért. 

Ökrös Gergely televíziós pályafutása 1988-ban kezdődött, több hazai tévének dolgozott (MTV, Viasat, RTL Klub) legalább ötven műsort forgatott már a Survivortól a Való Világon át a Sztárban sztárig, Az ének iskolájáig vagy éppen az Édes életig. Végigjárta a szamárlétrát, riporterként kezdte, volt szerkesztő, főszerkesztő, kreatív producer és kreatív igazgató is.

Mivel Dirk Gerkens, a TV2 új vezérigazgatója, a kinevezés után rögtön kijelentette, hogy a kábelportfólió kiemelt fontosságú, Ökrös mellé a mai nappal Fischer Gábort is kinevezték, ő a kábelcsatornák programigazgatója lesz, és közösen irányítják majd a programmingot. (Azt persze érdemes megjegyezni hogy Fischer Gábort pont Dirk Gerkens rúgta ki az RTL-től korábban.)

Korábbi cikkünkben valószínűsítettük Fischer Gábor kinevezését, a kábelcsatornák igazgatójaként ismerős területen dolgozik majd, hiszen az RTL-nél, pontosabban az IKO-nál a kábelportfólióval foglalkozott 2011 és 2014 között.

A kinevezésekről megkérdeztük a TV2 sajtóosztályát, megerősítették az Index értesüléseit.