Eljárás indul a TV2 és a Class FM ellen

2016.03.07. 12:24

Hatósági eljárás indul a TV2 és a Class FM ellen rossz korhatár-besorolás miatt, az RTL Klub 280 ezer forintos bírságot kap a  műsorokhoz képest túl hangos tévéreklámok miatt – írja a Marketing & Média Online a Médiatanács közleményét idézve.

A Médiatanács ezekben az ügyekben hozott döntést:

  • Hatósági eljárások kezdődnek 8 helyi közösségi rádió szolgáltatóival szemben, mert a vizsgálatok szerint tavaly nem teljesítették a magyar zene arányára a médiatörvényben előírt rendelkezéseket.
  • Az RTL Klub 280 ezer forintos bírságot kapott a tavalyi utolsó negyedévben négy alkalommal közzétett, a környező műsorszámokhoz képest túl hangos tévéreklámok miatt.
  • Eljárás indul a TV2-n tavaly december 29-én vetített Komancsok holdja című háromrészes westernsorozat miatt, ami nemi erőszakot, gyilkosságot és más véres jeleneteket is tartalmazott, így a 12-es kategória helyett 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna vetíteni.
  • A Class FM Morning Show-jának január 11-ei adását is 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna sugározni, és a déli, illetve reggeli órák helyett 21 óra után, illetve hajnali 5 óra előtt. A rádiós beszélgetés ugyanis

a 16 éven aluliak többsége számára félreérthetően, aggályos kontextusban dolgozta fel a szexualitás, illetve a homoszexualitás témáját, illetve pozitív, humoros színben tüntette fel az alkohol- és drogfogyasztást, emellett a műsorszámban durva trágárság is helyet kapott. 

Az M1-et bezzeg nem büntették meg

Az M1 Ma délután műsorának Egy perc híradó című szegmensét kifogásoló állampolgári bejelentést megvizsgálva az NMHH megállapította:

A műsorrész nem volt jogsértő, mert az elhangzott "szájkarate" kifejezés nem minősül politikai hírhez fűzött hírolvasói véleménynek, így az eljárást megszüntette.  • Hírek
  • Hírek