Elhappolta a konkurencia alapemberét a TV2

2016.03.08. 08:57

A Blikk úgy tudja, hogy Kökény-Szalai Vivien kifejezett kérésére Gönczi Gábor a TV2-höz szerződik, ahol a Tények műsorvezetője lehet. Gönczi 1997-től, az RTL Klub indulásától dolgozik a csatornánál, jelenleg a Fókusz szerkesztő-műsorvezetőjeként.

A lap szerint Gönczi a nemrég távozott Azurák Csaba helyére kerül majd, és Pachmann Péter lesz a váltótársa.

Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói kinevezése után megindulta a lavina a TV2-nél, februárban kirúgták Vujity Tvrtkót, majd a jogi osztály több munkatársát.

Idén januárban   Andrew G. Vajna (hivatalosan már Vajna András) filmipari kormánybiztos került ki győztesen abból a hosszú, látványos és bonyolult jogi harcból, amit Fonyó Károllyal, Simicska Lajos üzlettársával vívott   a Tv2 tulajdonának megszerzéséért A friss tévétulajdonos Dirk Gerkenst nevezte ki vezérigazgatónak, aki az RTL Klub és a Fidesz közötti médiaharc áldozataként távozott a konkurens csatornától.  Gerkens korábban azt mondta az Indexnek , hogy a TV2 nem lesz kormányközeli adó.

A csatorna menedzsmentjének átalakítása során január 11-én  Shadia Nugud távozott  a Tv2 Csoport tartalom és kreatív igazgatói pozíciójából. A  helyére Ökrös Gergely, a csatorna kreatív igazgatója került, úgy, hogy megtartotta előző pozícióját is, így egy személyben felel majd a TV2 programstruktúrájáért és a cégcsoport saját gyártású műsoraiért.  Ökrös mellé Fischer Gábort is kinevezték a kábelcsatornák programigazgatójának (bár Fischert pont Dirk Gerkens rúgta ki az RTL-től korábban).

Azurák Csabát is leváltották hírigazgatói posztjáról, helyére a Story magazin főszerkesztője,  Szalai Vivien került . Azurák persze továbbra is képernyőn maradt: Várkonyi Andreával vezeti a Tényeket, és egy önálló napi műsort is kap.