Botond, Mózes
EUR 389,46 Ft
USD 373,18 Ft
12 °C
29 °C

Felfüggesztették Bakács Tibor rádióműsorát

2016.03.08. 16:00

A Tilos rádió kuratóriuma úgy döntött, hogy felfüggesztik a régóta futó Honthy és Hanna című beszélgetős műsort és az összes munkatársának műsorkészítési jogosultságát a rádió alapértékeivel ellentétes megnyilvánulások miatt.

A műsor legutóbbi, március 4-i adása verte ki a biztosítékot a Tilos rádió kuratóriumánál, először egy kontextusból kivágott hangfelvétel keringett az interneten, amiben Bakács Tibor műsorvezető Orbán Viktor cigány származásáról beszél.

De az egész műsort meghallgatva vannak más pontok is, amik problémásak lehettek a rádiónak: szóba került például a műsorból 2015 szeptemberében távozott Gerlóczy Ferenc zsidósága, ami miatt a volt munkatárs be is telefonált az élő adásba. Gerlóczy a műsor Facebook-oldalán is közzétett erről egy nyilatkozatot:

A mai adást meghallgatva nem tudom eléggé hangsúlyozni: SEMMI KÖZÖM A HONTHY ÉS HANNÁHOZ, HELYESEN TETTEM, HOGY A MŰ...

Posted by Gerlóczy Ferenc on Friday, 4 March 2016
Bakács Tibor
Bakács Tibor
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Csabai Gábor, a Tilos rádió ügyvezetője azt mondta az Indexnek, hogy a Honthy és Hanna, illetve az ott elhangzottak hangneme „egyre többször haladta meg azt, amit mi vallunk”, bár hozzátette, hogy a Tilosban soha nem definiálták túlságosan azokat az irányokat, amik mentén működnek. Csabai szerint most lesz egy hosszú beszélgetés az érintettekkel, és a végső döntés azután fog megszületni.   

A teljes műsort itt meg lehet hallgatni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
5990 Ft
5092 Ft
15%
4690 Ft
3987 Ft
  • Eladnék
  • Hírek