Az RTL Klub nem haragszik Gönczi Gáborra

2016.03.09. 08:45

Nem haragszanak az RTL Klubnál Gönczi Gáborra, a Bors szerint. Bár elhagyja a csatornát a Fókusz műsorvezetője, és átigazol a TV2-höz, az RTL Klubnál állítólag nincs olyan felháborodás, mint annak idején Ördög Nóra távozásakor. Míg Ördög úgy ment el, hogy nem szólt előre senkinek, Gönczi állítólag korrekt volt, és azonnal jelezte, hogy ajánlatot kapott a konkurenciától, amit szeretne elfogadni.

A Bors szerint Gönczi azért fogadta el az ajánlatot, mert az RTL Klubnál semmilyen előrelépési lehetősége nem volt, hiszen a Fókusz főszerkesztőjével elégedett a csatorna, azon a poszton nem terveznek változást. Az RTL Klubnál nem vezethetett volna híradót, a TV2-nél viszont ezt ajánlották neki.

A Blikknek további információi is vannak, úgy tudják, Gönczi több százezerrel többet kereshet majd a TV2-nél havonta, 1,5-1,8 millió forintot. 

Az RTL közleményben erősítette meg Gönczi távozását, mint ahogyan azt is, hogy egyúttal a Fókusz teljesen megújul arculatilag, és természetesen új műsorvezetőt kap. A TV2-nél kialakult helyzettel állítólag Azurák is elégedett, mert ő sem akart a híradóban maradni, hanem az új esti műsorára akar koncentrálni.

Nyolc év után visszatér a TV2-höz Szebeni István is, akit elég kellemetlen körülmények között rúgtak ki még 2013-ban azonnali hatállyal a köztévétől, ugyanis adásba került, ahogy egy Híradóban káromkodik. Szebeni a Borsnak azt nyilatkozta, hogy nagyon várja a munkát és nagyon boldog.

Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói kinevezése után megindulta a lavina a TV2-nél, februárban kirúgták Vujity Tvrtkót, majd a jogi osztály több munkatársát.

Idén januárban Andrew G. Vajna (hivatalosan már Vajna András) filmipari kormánybiztos került ki győztesen abból a hosszú, látványos és bonyolult jogi harcból, amit Fonyó Károllyal, Simicska Lajos üzlettársával vívott a TV2 tulajdonának megszerzéséért . A friss tévétulajdonos Dirk Gerkenst nevezte ki vezérigazgatónak, aki az RTL Klub és a Fidesz közötti médiaharc áldozataként távozott a konkurens csatornától. Gerkens korábban azt mondta az Indexnek , hogy a TV2 nem lesz kormányközeli adó.