György Bence lesz az Origo főszerkesztője

2016.03.17. 11:43

Hétfőtől György Bence váltja Pálmai L. Ákost az Origo.hu főszerkesztői posztján, írja a Kreatív. György nem csupán a portál főszerkesztője lesz, hanem az Origo-New Wave Média csoport tartalomért felelős igazgatója is egyben. Vele együtt csatlakozik Gábor László is, a Tények korábbi főszerkesztője, aki György Bence helyetteseként fog dolgozni.

Száraz István az Origo-NWM csoport vezérigazgatója közleményében így fogalmazott:

Az összeolvadás után létrejött portfóliónk 5-ből 4 internetezőt elér, ami kiemelkedő erőt képvisel a médiapiacon. Az új vezetők kinevezésével az a célunk, hogy ezt a pozíciót megerősítsük, és az Origo legyen a leggyorsabb és legmegbízhatóbb online hírforrás.

Száraz a továbbiakban arról ír, hogy meggyőződésük, hogy György Bence szakmai tapasztalatánál fogva megfelelő ember erre a feladatra, illetve a leköszönő Pálmai L. Ákos munkáját is megköszönte.

György Bence egyébként 2001 és 2003 között már dolgozott az Origónál, a hírrovat szerkesztője volt, majd 2004-től a TV2-nél dolgozott, előbb felelős szerkesztőként, majd a Tények szerkesztőségét, és rövidesen a TV2 valamennyi hírműsorát vezette, legutóbb pedig program- és hírigazgató volt. (Ekkor mi is interjúztunk vele.) Tavaly óta a Faktor.hu ügyvezetőjeként dolgozott, amelynek a vezetése a mostani átigazolással megváltozik. Az új vezetők személyéről egy hónapon belül döntenek, a szerkesztőség irányítását addig Turi Zoltán veszi át.

A Kreatívnak adott interjújában ismertette is az új munkakörét:

Az Origo-NWM csoport tartalmi igazgatója lettem, ami a portfólió legtöbb szerkesztett tartalmának irányítását jelenti. Ide tartozik a Vs.hu, a We Love csoport , és persze az Origo is, amelyért közvetlenül, főszerkesztőként is felelek, de emellett fontos. Az előbbieknél a főszerkesztőkkel leszek elsősorban kapcsolatban.

György azt is elárulta, hogy jelenleg a stratégiaalkotás fázisában tartanak, hétfőtől pedig szeretne minden egyes munkatárssal megismerkedni. "A közös munka során fog kialakulni minden további" – mondta.