Hatalmas trollkodásra készülnek a TV2 felmondott dolgozói

tv2-7300
2016.03.27. 15:04

Ha igazak a Nol.hu értesülései, akkor sajtótörténeti trollkodás van kilátásban a TV2-nél. Az eddig felmondott fél tucat dolgozó és egy korábbi húzónév is arra készül, hogy beiratkozik a TV2 Akadémia képzésére, hogy megszerezhesse azt a tudást, ami már megfelel a hírigazgatónál, Kökény-Szalai Viviennél. A képzés díját egy neves mecénás állná, aki így fejezné ki szolidaritását a távozó dolgozókkal.

Az Andy Vajna által megvásárolt tévécsatornától szabályosan menekülnek a szakemberek, mióta a nulla tévés tapasztalattal bíró, bulvármédiából érkező Szalait nevezték ki a Tények hírigazgatójának. Szalai nem is várt sokáig, és azonnal ráuszította a korábban különböző kormányközeli sajtófelületnél megforduló Kunfalvy Nórát arra a Juhász Péterre, aki ellen pont abban az időszakban indított lejáratókampányt a kormány.

Az új Tények ténykedését nem csak a régóta a TV2-nél dolgozó szakemberek nézik rossz szemmel, de a csatorna ismertebb nevei is felszólaltak a jelenlegi helyzet miatt. Friderikusz Sándor nemrég bejelentette, hogy a mostani rendszerben nem kívánja folytatni a műsorát, de Vujity Tvrtko is éles kirohanást intézett volt munkahelye ellen. Mindeközben a Tények nézettsége rohamosan csökken és az emlékezetes Juhász-riport miatt a Corvinus inkább megszüntette Kunfalvy oknyomozó újságírásról szóló óráját az egyetemen. Arról nem is beszélve, hogy a Napló újraindítása is komoly gondokkal küszködik.

A Nol.hu szerint pocsék a hangulat a TV2-nél, többen elutasítják az  egyoldalú és szakmaiatlan szerkesztési elveket, illetve érezhető a feszültség a csatorna régi és új sztárjai között is. A helyzetet súlyosbítja, hogy állítólag több médiaszemélyiség és szakember is elutasítja a megszólalást vagy szereplést a csatorna műsoraiban a kialakult helyzet miatt.