Csongor
0 °C
9 °C

Díjat alapítottak Vízy Dorka műsorvezető emlékére

2016.04.08. 15:50

A Vízy Dorka Alapítvány idén először ítéli oda a Vízy Dorka-díjat, amellyel évente ismernek majd el egy kiemelkedő újságírói teljesítményt. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak, egy előző évben megjelent anyaggal. Egy pályázó egy munkával nevezhet. Az írott sajtóban megjelent anyagokra nem vonatkozik terjedelmi megkötés, a televíziós és rádiós munkák időhatára maximum tíz perc.

Az anyagokat azokról a területekről várják, amelyek különösen fontosak voltak Vízy Dorkának, így az egészségügy, a tudomány, a környezetvédelem, a vallás, valamint a művészetek és a kultúra tárgyköréből. A díj egy egyszeri, 250 ezer forintos támogatás, odaítélésről szakmai zsűri dönt.

Vízy Dorka

1995-ben került a Magyar Rádióhoz, ahol először a Napközben riportereként dolgozott. Évekig vezette a Petőfi Rádió Délelőtt című magazinját. Dolgozott továbbá a Calypso Rádióban, a Csúcsforgalom és a 180 perc című műsorban, valamint a Duna Televízió ifjúsági műsorában is. 2007-től napi rendszerességgel vezette a Közelről című délutáni magazint. Hosszan tartó súlyos betegség után 2014 decemberében halt meg.

Újságírói munkásságát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban Szalézi Szent Ferenc-díjjal, a Magyar Rádió többször nívódíjjal ismerte el.

A nevét viselő alapítványt emlékének ápolására alapították családtagjai és barátai.