Simicska Lajos fia is ringbe száll a médiapiacon

2016.04.18. 11:39

Simicska Lajos 24 éves fia, Simicska Ádám Lajos lesz hamarosan a Magyar Nemzetet kiadó cég, a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. új ügyvezetője – írja a Marketing & Media Online.

A cégadatok szerint múlt hét szerdán kezdeményezték Simicska fiának ügyvezetői bejegyzését. Megtartja ugyanakkor a posztját a Nemzet Kft. eddigi ügyvezetője, Tóth Marianna is, aki Liszkay Gábor tavalyi távozása, a hírhedt geci-gate óta vezeti a kiadót.

Marketing & Media szerint a legfrissebb, tavalyi utolsó negyedéves terjesztési adatok alapján a Magyar Nemzetből naponta 38 ezer példányt nyomtattak. Ebből 22 ezer darabot tudtak értékesíteni, a lap előfizetőinek a száma pedig meghaladta a 15 ezret. A napilap hírportálja, az MNO az elmúlt időszakban havi 700 ezer körüli látogatószámot ért el.

A sajátos pozíciójú, jobboldali, de mégis sokszor kormánykritikus lapként működő Magyar Nemzet februárban tiltólistára került az Országgyűlésben, március óta pedig az Aldi diszkontlánc is kivette ki a kínálatából Simicska napilapját, és a Magyar Időket kezdete árusítani helyette.