Elérhetetlenné vált a Vs.hu

2016.04.23. 13:03 Módosítva: 2016.04.23. 15:26

Szombaton nem sokkal dél után váratlanul elérhetetlenné vállt a vs.hu hírportál.

Ez persze önmagában még nem volna nagy hír, az Indexnél is szoktak lenni szerverdöccenések, de a kormány portáljával is előfordult már ilyesmi; ami a legtöbbször külső okok miatt történik.

Csakhogy a dolog most azért érdekes, mert a vs.hu-t és most már az Origót is kiadó New Wave Kft-ről épp péntek este derült ki, hogy több tételben különböző támogatások és megbízási szerződések formájában összesen 501 416 000 forintot kapott az MNB által 260 milliárd forintnyi közpénzből létrehozott hat alapítványtól. Mindezt úgy, hogy a cég 2014-ben 133 milliós veszteséggel zárt.

Ez a cég korábbi, nem cáfolt laphírek és iparági értesülések szerint cseh társaságokon keresztül Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozik. A New Wave-vezető Száraz István érdekeltségei további csatornákon még több mint százmillió forintban részesültek az MNB alapítványaitól.

A támogatásról péntek este a vs.hu főszerkesztője a Kreatívnak azt mondta, hogy büszke az azok ellenében elkészített tartalmakra, és nem szégyelli a kapott pénzeket. A lap szerkesztőségi állásfoglalást is kiadott, hasonló tartalommal.

Frissítés!

Szombat délután fél 4-kor végül helyreállt minden, a Vs.hu ismét elérhető. Állítólag botnetes támadás érte az oldalt.