Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Freddie az amerikaiakat is lenyűgözheti

2016.05.03. 09:53
A Viacom vette meg az Eurovíziós Dalverseny amerikai közvetítési jogait, egy kisebb kábelcsatornán vetítik majd a döntőt.

Az Európai Műsorszórók Egyesülete (EBU) ma jelentette be, hogy a 2016-os Eurovíziós Dalverseny döntőjét idén az amerikai zenerajongóknak sem kihagyniuk, mivel a Viacom megvette a közvetítési jogokat. A Logo nevű kábeladón élőben adják majd a stockholmi eseményeket május 14-én. Szavazni az amerikaiak természetesen nem fognak.

Eurovision-2016-The-Stage-3

A Logo az egyetlen olyan amerikai tévé, ami kimondottan a leszbikus, homoszexuális, biszexuális és transznemű közösségnek (LGBT) sugároz műsorokat, adása 50 millió háztartásban érhető el. A műsort nemcsak a tévében, hanem a Logo mobiltelefonos applikációján keresztül is lehet majd látni. Jon Ola Sand, a Dalverseny igazgatója azt nyilatkozta, hogy nagyon örül neki, hogy a világ legnagyobb tévés piacán idén első ízben megjelenhet az Eurovíziós verseny.

Amennyiben Freddie, a magyar színeket képviselő induló bejut a döntőbe, az Indexen a hagyományoknak megfelelően élőben kommentáljuk az eseményeket.