Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Csökkentett üzemmódban működik tovább a Vs.hu

2016.05.04. 11:54

Jövő héttől csökkentett üzemmódra vált a Vs.hu, fenntartják ugyan a hírszolgáltatást, de nagyobb riportok már nem lesznek a portálon – értesült a Népszabadság. Az április 25-én felmondott tizenegy újságíró és a portál főszerkesztője most vasárnapig vállalta a munkát, jövő hétfőn már nem dolgoznak a cégnél.

1545936 203782186493176 375974889 n.png

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az újság sorsa, ez a szerkesztőség megmaradt tagjain is múlik, mondta György Bence, az Origo–New Wave Média csoport tartalomért felelős igazgatója. A Népszabadság szerint Makai Józsefet, az Origo egyik senior szerkesztőjét kérték fel a Vs.hu újrapozicionálására, de az is elképzelhető, hogy a két portált összevonják. Valószínűbb azonban, hogy a Vs.hu megmarad egy magazinosabb újságnak, és bekötik az Origo alá, hogy így hozzanak neki olvasottságot. Az Origónál is nagy átalakulások várhatók: György Bence tíz újságírót odavitt a Faktor.hu-tól, ők többnyire TV2-sök voltak előtte. A Hvg.hu két napja azt írta, már közölték az Origo eddigi szerkesztőivel, így Fazekas Pálma és Tevan Imre felelős szerkesztőkkel, valamint Makai József senior szerkesztővel, hogy változnak eddigi feladataik.

A Faktor.hu-t működtető Nouvelle Media Kft.-t a napokban eladták, a Ripost.hu bulvárportál két tulajdonosa, Ómolnár Miklós és Schatz Péter vásárolta meg, akik a hírek szerint mini hírportálként üzemeltetik majd tovább az újságot a megcsappant szerkesztőséggel. 

A MSZP által indított per eredményeként lettek nyilvánosak az MNB alapítványainak pénzköltései, ebből derült, hogy a Vs.hu portált működtető a New Wave összesen 501 416 000 forint támogatásban részesült. Ez a cég korábbi, nem cáfolt laphírek és iparági értesülések szerint cseh társaságokon keresztül Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe tartozik.

A hír után sorra kezdtek felmondani a Vs.hu újságírói, majd távozott a főszerkesztő Lebhardt Olivér is.  • Vennék
  • Hírek