Szétrobbantaná a tévépiacot a TV2

tv2-7291
2016.05.10. 18:29 Módosítva: 2016.05.10. 18:38
Fischer Gábor, a TV2 kábelporfóliójáért felelős igazgatója a siófoki Média Hungary 2016 konfereciáján jelentette be, hogy a TV2 csoport tíz új csatornát fog indítani a közeljövőben.

Az utóbbi 15 év egyik legnagyobb beruházásának nevezte a programigazgató a bővülést, hatalmas ambíciókkal vágnak bele – mondta, sőt olyanokat is, hogy:

Mátrixorientáltan kell gondolkodnunk

– bármit is jelentsen ez.

Ezek lesznek az új csatornák:

  1. SuperTV2: a már létező csatornával az a céljuk, hogy a harmadik legnézetteb csatorna legyen Magyarországon. Ősztől napi négy óra sajátgyártású műsort terveznek rá.
  2. Izaura TV:  Értelemszerűen telenovellák reggeltől estig.
  3. Chili TV: gasztrocsatorna, az ígéret szerint főleg Magyarországra fog fókuszálni.
  4. Zenebutik: zenecsatorna, mi más.
  5. Joy TV: életmódcsatorna, főleg női célközönséggel.
  6. Prime TV: ez a mai FEM3 átpozicionálva prémium szórakoztatócsatornává.
  7. Kiwi TV: mesecsatorna.
  8. Mozi+: filmcsatorna
  9. és 10.: meglepetés, ezekről még nem lehet tudni konkrét terveket.

A TV2 közleménye szerint belátták, hogy a TV2 Csoport az elmúlt években lépéshátrányba került, mert a sokcsatornás modell létjogosultságát versenytársához képest csak későn ismerte fel. „A 2016-os tulajdonosváltásnak köszönhetően most lehetősége van a médiacsoportnak a hosszú távú tervezésre, amire korábban nem volt megfelelő támogatás és fedezet” – utalnak a közelmúltbéli felvásárlásra. 

„Stratégiánk megvalósítása során a TV2 pozíciójának erősítése mellett tovább fokozzuk a fragmentációt, amely a tematikus csatornák felé tolja el a hangsúlyt. Erőforrásainkat arra koncentráljuk, hogy minden csatornánkon kiemelt tartalmakat adjunk, legyen szó saját gyártásról, a legjobb sorozatokról vagy éppen a legnagyobb mozifilmekről” – mondta a TV2 Csoport kábelekért felelős programigazgatója.
(Borítókép: Hernádi Levente/Index)