Sorban zárja be oldalait a BBC

2016.05.17. 13:50

Négy aloldalát is megszünteti a BBC, köztük a BBC Food-ot, a News Magazine-t, Newsbeat-et és az iWonder-t is. A cél, hogy 15 millió fontot, azaz nagyjából 6 milliárd forintnyi pénzt spóroljanak, írja az Independent.

A BBC Food oldalon eddig mintegy 11 ezer receptet publikáltak, ezt mind archiválják, és továbbra is elérhető lesz. A Newsbeat (ami egy 1973 óta rendszeresen, rádióban jelentkező, 15 perces hírösszefoglaló) oldala és applikációja megszűnik, és integrálják majd a BBC News Online oldal alá, a News Magazin oldalon pedig a hírek helyett magazinosabb cikkek jelennek majd meg. A jövőben az utazási oldala megszüntetését is tervezi a BBC, bár a a főoldalon továbbra is közölnek majd utazással kapcsolatos híreket. 

A BBC már egy ideje nagy leépítésben van, miután hatalmas költségvetési hiányt tár fel a cég. Ennek oka szerintük, hogy egyre kevesebben fizetnek előfizetési díjat, hiszen egyre kevesebben néznek tévét, és helyette inkább az online streaming szolgáltatásokat választják.

A profi és a kiszolgáló személyzet tagjai közül is sokat elküldtek, egyszerűsítik a marketing és a humán erőforrás részleget. Bezártak irodákat, és a sportközvetítések jogain is osztozni fognak.

Tony Hall vezérigazgató akkor hangsúlyozta, hogy az angol köztévé elég nehéz anyagi helyzetben van, ezért nehéz döntésekre kényszerül, miközben az előfizetési díj hét éve nem változott. Angliában a köztévét nagyrészt az előfizetési díjból finanszírozzák, aminek összege jelenleg évi 145 font (nagyjából 65 ezer forint).