Kártérítést fizethet az MTVA Simicska cégének

D SOS20130907062
2016.05.19. 16:37

A Nol.hu értesülései szerint megnyerte a köztévé ellen indított perét Simicska Lajos cége. A Hung-Ister Kft. egészen addig a köztévé egyik legfoglalkoztatottabb produkciós gyártócége volt, ameddig Simicska Lajos nem mondta azt Orbán Viktorra, hogy egy geci.

Túl sok idő nem kellett hozzá, hogy az MTVA gyorsan szerződést is bontson a kegyvesztett gyártócéggel, miközben elég lett volna csak egy hónapot várniuk, hogy lejárjon a szerződés a két fél között. A köztévé akkor műsorváltozásra hivatkozott, de ehhez képest a Hung-Ister által gyártott Magyarország, szeretlek! közvetítésében semmi változás nem állt be.

Emiatt indított pert Simicska cége, hogy aztán a hírek szerint múlt kedden a bíróság a Hung-Isternek adjon igazat és kártérítésre kötelezze az MTVA-t Simicskáékkal szemben. Magyarul

amiatt, hogy Orbán Viktor összeveszett Simicska Lajossal, a közpénzből működő MTVA inkább jogsértést követett el, mintsem várjon egy hónapot. Most pedig szintén az adófizetők pénzéből fizethetik ki a Simicskáéknak járó kártérítést.

A hírt a Hung-Ister is megerősítette a Nolnak. Az elsőfokú ítélet még nem jogerős.