Csődvédelmet kért és árverés alá kerül a Gawker

2016.06.10. 20:40 Módosítva: 2016.06.10. 21:10

Csődvédelmet nyújtott be a bíróságra a Gawker, annak érdekében, hogy biztonságba helyezze az értékeit. A cégtől megtagadták, hogy az ellenük indított perben meghosszabbíthassák a fellebbezési időt, ezért a csődvédelem mellett árverés során el is adják a céget. A Wall Street Journal értesülései szerint a licit 100 millió dollárról indul, ennyit fizetne a Gawkerért  Ziff Davis nevű médiacég, ami többek között az IGN szórakoztató oldalnak is a tulajdonosa. A Recode nevű oldal megszerezte a Ziff Davies Gawker ügyben kiadott tájékoztatóját, amiben elég biztosra veszik, hogy ők kerülnek ki nyertesen az árverésből, amit július végén tartanak majd a tervezettek szerint több potenciális vásárló részvételével.

A Gawker az amerikai csődtörvény 11-es fejezete szerinti kérelmet nyújtott be, aminek az a lényege, hogy lehetőséget ad a rossz anyagi helyzetbe került cégeknek a talpra állásra. Mindenképpen átalakítják a Gawkert, amihez több internetes portál (Gawker, Jezebel, Deadspin) is tartozik és egy irodája Budapesten is van. (A magyar szerzőktől már májusban megváltak.) A folyamatot a Houlihan Lokey nevű befektetési bank tanácsadói segítenek majd.

A Gawkert márciusban 140 millió dollár kártérítés kifizetésére kötelezték, mert leközölték Hul Hogan, egykori pankrátor szexvideójának egy részletét. Májusban kérték, hogy vagy csökkentsék a büntetés összegét, vagy kapjanak plusz időt a fellebbezésre. Miután ezt megtagadta a bíró, kérték a csődvédelmet. Nemrégiben az is kiderült, hogy Hogan perét Peter Thiel, egy hírhedt Szilícium-völgyi milliárdos finanszírozta. A Forbes úgy tudja, a Gawker megvizsgálja a lehetőségét a Thiel elleni jogi lépéseknek

A Politico beszámolója szerint a cég ettől függetlenül nem tervezi, hogy felfüggeszti tevékenységét, a csődvédelmet is azért kérték, hogy továbbra is tudják fizetni az alkalmazottakat.

Ne maradjon le semmiről!