Feljelentés a Maradj talpon! forgatásán meghalt nő miatt

2016.06.10. 07:00

A Bors információi szerint feljelentést tett a Maradj talpon! forgatásán meghalt nő élettársa. A férfi szerint gondatlanság miatt halt meg 32 éves élettársa a vetélkedő tavalyi forgatásán, és rendőrségi vizsgálatot követel.

A nő és élettársa statisztaként vett részt a vetélkedő szeptember 22-i forgatásán. A nő az egyik szünetben rosszul lett. A szervezők mentőt hívtak hozzá, előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, de ők sem tudtak rajta segíteni és meghalt. Élettársa szerint a cukorbeteg nő inzulinhiány miatt vesztette életét. Élettársa állítása szerint sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin.

A férfi panaszt tett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, de a vizsgálat azt állapította meg, hogy

szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg, fellebbezésre nincs lehetőség.

A férfi azért fordult a rendőrséghez, mert az OTH-vizsgálat eredményével megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan azt a választ kapta, hogy

elképzelhető, hogy műhiba történt.

A feljelentést foglalkozás körében elkövetett halált okozó tevékenység ügyében tette meg.
A Borsnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette a feljelentés té­nyét, egyelőre nem indult eljárás az ügyben.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokféle inzulin van, és nem mindenkinek lehet ugyanazt és ugyanolyan adagban beadni. A pontos mennyiséget a beteg jellemzői (súly, kor, betegség típusa, mióta cukorbeteg, stb.) alapján állítják be. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport