Film készül Zrínyi Miklósról és a Casablanca rendezőjéről

2016.06.15. 16:47

Kihirdette a Médiatanács a Fehér György tévéfilm-pályázat győzteseit, 600 millió forintot öt tévéfilm készítője között osztották szét, a tervek között egészen izgalmasnak hangzó projektek is vannak.

  • A Hurok rendezője, Madarász Isti egy különc séf főszereplésével készít gasztroromantikus musicalt. A közlemény szerint a magyar zenés film második világháború előtti hőskorát akarja megidézni Hegedüs Bálint forgatókönyve alapján. A film Egy szerelem gasztronómiája címen fut.
     
  • Topolánszky Tamás Yvan a Casablanca című filmtörténeti alapmű magyar vonatkozásait tárja fel egy dokumentarista film noir keretei között, a középpontban Michael Curtis (Kertész Mihály) magyar származású rendezővel.
  •  Vitézy László rendező Lakatos Menyhért roma író Csandra szekere című önéletrajzi ihletésű novelláskötetének három megtörtént esetéből készít egyetlen tévéfilmet.
  • Fazakas Péter annak jár utána, hogy miként tudták a szovjet rendszerben kitalációk segítségével azt elhitetni az emberekkel, hogy a magyar-szovjet barátság gyökerei egészen a cári idők nyúlnak vissza. A történet alapját Köbli Norbert (Félvilág) írta meg.
  • Pajer Róbert A vadkanvadászat című tévéfilmje pedig Zrínyi Miklós titokzatos halálának nyomába ered.

A filmeket 2017. november végéig készítik el az alkotók.

A Médiatanács az elmúlt öt évben 33 új tévéfilmhez adott összesen közel 3 milliárd forint támogatást, ezek között voltak olyan kifejezetten nagy sikert aratott alkotások is, mint a Félvilág vagy A fekete múmia átka című Rejtő Jenő-adaptáció.

Ne maradjon le semmiről!