Kipaterolhatják a TV2-ből Hajdú Pétert

2016.08.03. 08:43

A Népszabadság forrása úgy tudja, szinte biztos, hogy nem lesz folytatása Hajdú Péter Showtime című műsorának. Az informátor szerint a műsornak nagy volt a költsége, és a vezetés nem volt elégedett a tavaszi teljesítményével. Mi is megírtuk, hogy a műsort nem nagyon nézték a fiatalok.

A Népszabadság azt is írja, hogy Hajdú gyártócégét, a Frizbi Entertainment Kft.-t akár teljes mértékben kiszoríthatják a tévénél.

Hajdú azt mondta a lapnak, hogy kilenc adást még terveztek a Showtime-ból, egyelőre azonban nincsen aláírt szerződés, a tévének opciós joga van, és a menedzsment dönthet arról, hogy berendelik-e a következő évadot. Hajdút még nem tájékoztatták arról, hogy lesz-e folytatás, de a másik saját műsorára, az Aktívra év végéig van szerződés. A Népszabadság úgy tudja, hogy januártól más cég fogja gyártani a műsort a TV2-nek.

A lap megkereste a TV2-t is, és azt a választ kapták, hogy a cégcsoport őszi műsorairól később adnak tájékoztatását.

A Népszabadság forrásai szerint Andy Vajna, a tévé új tulajdonosa azt is nehezményezte, hogy Hajdúnak producerként nem sikerült a csatornánál tartania Friderikusz Sándort.

Hajdú Péter az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a hír igaz, a TV2 valóban nem rendeli be a Showtime Hajdú Péterrel című műsora második évadát. (A műsort mi is megnéztük, nem szerettük.) Az okokról nem akart beszélni, de azt elárulta, hogy a TV2 14 százalékos közönségarányt várt el a showműsortól, ami valóban jó helyen és időben, az év eddigi legnézettebb műsora, a Nagy Duett után került adásba. A 18–59-es korosztályra vetítve a Showtime minden része felülteljesített, 15 százalék feletti közönségarányt hozott.

Az Aktívot viszont továbbra is ő gyártja, a TV2-vel érvényes szerződése decemberben jár le, a folytatásról egyelőre nem tárgyaltak a tévé vezetőségével. A Népszabadságban megjelent értesülésekkel kapcsolatban azt mondta: nem igaz, hogy Andy Vajna azért rágott volna be rá, mert Friderikusz Sándor beintett a TV2-nek, hiszen az Összezárva Friderikusszal műsorvezetője nem Hajdú vagy a műsor miatt távozott, hanem a TV2 hírszerkesztőségében bekövetkezett változások és azok folyományai miatt.

Az Összezárva Friderikusszal következő évadára egyébként érvényes szerződése van, ha Friderikusz Sándorral meg tudnak egyezni, abból még lehet valami.