Jenő
-3 °C
6 °C

Kipaterolhatják a TV2-ből Hajdú Pétert

2016.08.03. 08:43

A Népszabadság forrása úgy tudja, szinte biztos, hogy nem lesz folytatása Hajdú Péter Showtime című műsorának. Az informátor szerint a műsornak nagy volt a költsége, és a vezetés nem volt elégedett a tavaszi teljesítményével. Mi is megírtuk, hogy a műsort nem nagyon nézték a fiatalok.

A Népszabadság azt is írja, hogy Hajdú gyártócégét, a Frizbi Entertainment Kft.-t akár teljes mértékben kiszoríthatják a tévénél.

Hajdú azt mondta a lapnak, hogy kilenc adást még terveztek a Showtime-ból, egyelőre azonban nincsen aláírt szerződés, a tévének opciós joga van, és a menedzsment dönthet arról, hogy berendelik-e a következő évadot. Hajdút még nem tájékoztatták arról, hogy lesz-e folytatás, de a másik saját műsorára, az Aktívra év végéig van szerződés. A Népszabadság úgy tudja, hogy januártól más cég fogja gyártani a műsort a TV2-nek.

A lap megkereste a TV2-t is, és azt a választ kapták, hogy a cégcsoport őszi műsorairól később adnak tájékoztatását.

A Népszabadság forrásai szerint Andy Vajna, a tévé új tulajdonosa azt is nehezményezte, hogy Hajdúnak producerként nem sikerült a csatornánál tartania Friderikusz Sándort.

Hajdú Péter az Indexnek azt nyilatkozta, hogy a hír igaz, a TV2 valóban nem rendeli be a Showtime Hajdú Péterrel című műsora második évadát. (A műsort mi is megnéztük, nem szerettük.) Az okokról nem akart beszélni, de azt elárulta, hogy a TV2 14 százalékos közönségarányt várt el a showműsortól, ami valóban jó helyen és időben, az év eddigi legnézettebb műsora, a Nagy Duett után került adásba. A 18–59-es korosztályra vetítve a Showtime minden része felülteljesített, 15 százalék feletti közönségarányt hozott.

Az Aktívot viszont továbbra is ő gyártja, a TV2-vel érvényes szerződése decemberben jár le, a folytatásról egyelőre nem tárgyaltak a tévé vezetőségével. A Népszabadságban megjelent értesülésekkel kapcsolatban azt mondta: nem igaz, hogy Andy Vajna azért rágott volna be rá, mert Friderikusz Sándor beintett a TV2-nek, hiszen az Összezárva Friderikusszal műsorvezetője nem Hajdú vagy a műsor miatt távozott, hanem a TV2 hírszerkesztőségében bekövetkezett változások és azok folyományai miatt.

Az Összezárva Friderikusszal következő évadára egyébként érvényes szerződése van, ha Friderikusz Sándorral meg tudnak egyezni, abból még lehet valami. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?