Rekordnézettséget hozott a női gyorsváltó

2016.08.11. 14:02 Módosítva: 2016.08.11. 17:34

A riói olimpia nézettségét látva nem panaszkodhat az MTVA, mert igaz, hogy egy rahedli pénzbe kerültek a közvetítési jogok, de legalább olyan portékát vettek, amit néznek is az emberek, bármilyen eszement időpontban is vannak a versenyek (hajnal 4 óra az eszementnek számít).

Most például a saját riói rekordjukat döntötték meg, hiszen a tegnapi női 4x200 méter gyorsváltó előfutamát 646 ezer néző látta, igaz ezt nem sokkal este nyolc előtt rendezték. Ezzel nem volt vége a diadalmenetnek, Szilágyi Áron nyolcaddöntőjét 615 ezren követték,  a negyeddöntőt pedig 601 ezren látták. Azt hozzá kell tenni a számokhoz, hogy csak a konkrét szám nézettségét jelölik, nem az idősávét.  

1
Fotó: MTI

A sajtóközlemény gépezetébe itt került homokszem, hiszen az MTVA szerint

Verrasztó Dávid előfutamát a 200 méter vegyes mezőnyében 477 ezer ember látta.

Aminek örülünk, tényleg, de hát Verrasztó nem indult az előfutamban - visszalépett, és elindult hazafelé, mert az erősebbik számában (400 vegyes) elég gyenge időt úszott pár napja, és a szövetség nem akarta kitenni egy újabb blamának.

Ezt mondjuk az olimpiát napi 24 órában közvetítő cégnél sem ártana tudni, és valahogy jelezni, mit tudom én, írhatták volna azt is, hogy  

az általunk csak Verrasztó Dávid emlékfutamnak hívott 200 méter vegyes előfutamát 477 ezer ember látta.

(Szívesen.)

Az M4 Sport átlagos nézettsége az olimpia alatt 225 ezer fő, ez egész napi átlag és a teljes lakosságra értendő, ahogy a fent idézett számok is. Ennek azért örül az MTVA, mert augusztus 10-én a legnézettebb csatorna az M4 Sport volt 13,7 százalékos közönségaránnyal. 

UPDATE: Az MTVA csütörtök délután levélben kért elnézést a hibáért. "Tisztelt Kolléga! Mai nézettségről szóló közleményünkbe sajnálatos módon hiba került. Verrasztó Dávid futamát a nézettségi statisztikában előre jelezte a rendszerünk, figyelmünket azonban elkerülte, hogy Verrasztó Dávid visszalépett a jelzett futamtól. A hibáért elnézést kérünk" - írták.

Ennyibe fáj nekünk a riói olimpia

A riói olimpia közvetítése az MTVA részére nettó 947 millió forintba kerül. A riói olimpiára az MTVA-tól 54 fő utazik ki, az alábbiak szerint 3 fő fotós, 4 fő újságíró, 3 fő rádió riporter, 19 fő riporter, kommentátor, 2 fő szerkesztő, 20 fő gyártás és technikai és műszaki szakember, illetve 3 egyéb munkatárs. Az olimpia közvetítési joga 2 millió euró (mostani árfolyamon számolva nagyságrendileg 622 millió forint). (Hirado.hu)